Sunday 27 November 2016

Νέα Σελήνη Τοξότη: «Γέλα Παλιάτσο»…



Πραγματοποιείται στις 29 Νοεμβρίου 2016, στις 14:18 με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο αισιόδοξο, ταξιδιάρικο και πληθωρικό ζώδιο του Τοξότη. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας ωθεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η καινούργια αρχή αφορά, μεταξύ άλλων, θέματα νομικά, νομοθετικά και εκπαιδευτικά καθώς και θέματα εξωτερικού και ταξιδιών. Μάλιστα, ο χορηγός της Νέας Σελήνης, Δίας, σε θετικές όψεις με Άρη και Κρόνο, ευνοεί σχετικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης μέσα από μεθοδικότητα και στρατηγική. Ωστόσο, το τετράγωνο που σχηματίζει η Νέα Σελήνη με τον Ποσειδώνα προκαλεί αίσθημα ανικανοποίητου σε σχέση με τα παραπάνω για λόγους σύγχυσης, αβεβαιότητας, ρευστότητας ή πλάνης. Όντας ταυτόχρονα σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό Σελήνης στους Ιχθύς, ο Ποσειδώνας μάλλον υπονομεύει την τοξοτίσια αισιοδοξία και χαρά και οδηγεί πολλούς σε θλίψη, παραίτηση  ή θυματοποίηση.


Η εικόνα του θλιμμένου γελωτοποιού έρχεται στο μυαλό, του ανθρώπου δηλαδή που κάνει τους άλλους να διασκεδάζουν παρά τον πόνο που αισθάνεται μέσα του. Αυτή η εικόνα επαναλαμβάνεται από έναν σχηματισμό που υπάρχει στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης και που η Joyce Hopewell ονομάζει «σχηματισμό του ανιματέρ». Πρόκειται για τη σύνθεση δύο διαφορετικών σχηματισμών: ενός ταυ-τετραγώνου και μιας σφήνας οι κορυφές των οποίων συνδέονται μέσω όψεως ημιεξαγώνου. Στην προκειμένη περίπτωση, η αντίθεση Δία-Ουρανού αποτελεί την κοινή βάση των δύο σχηματισμών και φέρνει σε αντιπαράθεση το ηθικό (Δίας) και το ανορθόδοξο (Ουρανός).

Ο σχηματισμός του ανιματέρ

Αυτή η αντιπαράθεση προκαλεί εντάσεις και μεγάλη ανάγκη για δράση (ταυ-τετράγωνο) λόγω πόνου σε μακροχρόνιες σχέσεις και συνεργασίες (Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε σύνοδο με Πλούτωνα, κορυφή ταυ-τετραγώνου). Εκτόνωση των εντάσεων και διαχείριση του πόνου παρέχονται από τη χαλάρωση των κανόνων και τη φαιδρή αντιμετώπιση των δυσκολιών (Κρόνος στον Τοξότη κορυφή σφήνας), όσο ανέφικτο και αν φαίνεται (ημιεξάγωνο).

«Γέλα παλιάτσο», λοιπόν, παρά τις όποιες πληγές σου και παρά τα όποια τραύματα αναδύονται έντονα τώρα (Χείρωνας έτοιμος να ορθοδρομήσει). Άλλωστε, η χαλαρότητα ταιριάζει στη μεταβλητή έμφαση του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης και στην εκτός ορίων απόκλιση της Αφροδίτης και του Ερμή. Ο τελευταίος, με τη σειρά του, σχηματίζει μόνο αποκλίνουσες όψεις και είναι σαν να μας λέει με αυτόν τον τρόπο ότι, ό,τι ήταν να ειπωθεί, έχει ήδη ειπωθεί. Πολύ ταιριαστό αυτό εν όψει της εισόδου στη σκιά του την 1η Δεκεμβρίου καθώς προετοιμάζεται για την αναδρομή του. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και χαμογελαστή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment