Sunday 13 November 2016

Πανσέληνος Ταύρου: Η Ανατροπή στα Μεγάφωνα!



Πραγματοποιείται στις 14 Νοεμβρίου 2016 στις 15:51 με συντεταγμένες Αθήνας πανσέληνος στο γήινο, πρακτικό και αισθησιακό ζώδιο του Ταύρου το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο του Σκορπιού. Όπως κάθε πανσέληνος έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίπαλων δυνάμεων. Στην προκειμένη περίπτωση, μεταμορφωτικοί στόχοι και δημιουργία κρίσεων (Ήλιος στον Σκορπιό) δεν ικανοποιούν ιδιαίτερα την ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια (Σελήνη στον Ταύρο). Μάλιστα, ο άξονας της πανσελήνου αποτελεί μέρος ενός πλανητικού σχηματισμού που η Joyce Hopewell ονομάζει «μεγάφωνο» και στον οποίο συμμετέχουν με αποκλίνουσες όψεις ο Χείρωνας από θέση τριγώνου με τον Ήλιο και εξαγώνου με τη Σελήνη και ο Ουρανός από θέση χιαστού με τον Ήλιο και ημιεξαγώνου με τη Σελήνη. Ο Ήλιος βρίσκεται στο στόμιο του μεγαφώνου, ή του τηλεβόα αν θέλετε, ενώ οι άλλοι τρεις στο πλατύ μέρος του σχηματισμού με τον Ουρανό στην κορυφή στη μοίρα της απόλυτης πτώσης του Κρόνου.


Σε απλά ελληνικά, φαίνεται ότι από την προηγούμενη τουλάχιστον Νέα Σελήνη έχουν υπάρξει μικρότερες ή μεγαλύτερες κρίσεις και μεταμορφωτικές εξελίξεις που έχουν πλήξει εύκολα την ανάγκη πολλών για ασφάλεια και σταθερότητα και που στην παρούσα πανσέληνο επικοινωνούνται σε μεγάλη κλίμακα ως απόλυτη ανατροπή και κατάρρευση δομών. Το γεγονός ότι οι όψεις που δέχεται ο άξονας της πανσελήνου είναι όλες αποκλίνουσες σημαίνει ότι τα παραπάνω έχουν ήδη συμβεί, άρα μένει σε αυτή την πανσέληνο να τα «διαλαλήσει» καλώντας ενδεχομένως σε εξέγερση (Ουρανός στην κορυφή του μεγαφώνου) που όμως μάλλον πέφτει στο κενό (Σελήνη κενής πορείας μετά την πανσέληνο).

Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι η πανσέληνος αυτή έρχεται μόλις τρεις μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθιστώντας την ακόμα πιο συμβολική εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων τόσο στην Αθήνα με τη βομβιστική επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού όσο και στην Αμερική με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ την οποία επακολούθησαν πολλές διαδηλώσεις «αντιφρονούντων» με επίδοξο ηγέτη τον γνωστό δημοσιογράφο Μάικλ Μουρ. Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί εδώ η αμοιβαία υποδοχή του Ουρανού με τον Άρη ο οποίος, σε σχηματισμό πληροφοριακού τριγώνου με Ερμή στον Τοξότη και Αφροδίτη εκτός ορίων στον Αιγόκερω, μοιάζει να μένει στα μεγάλα λόγια και στην αναζήτηση πρωτότυπων τρόπων εξέγερσης που, όμως, εν τέλει συγκεντρώνουν την αποδοχή του συστήματος.


Τέλος, δεδομένου ότι ο Δίας έχει μόλις μπει στη σκιά του προετοιμαζόμενος σιγά σιγά για την αναδρομή του στις αρχές Φλεβάρη και ευρισκόμενος ταυτόχρονα σε μικρό και ανάδρομο τρίγωνο μάθησης με Κρόνο και Πλούτωνα, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών φαίνεται να θέτουν σε κίνηση μια μακρά και επίπονη διαδικασία μάθησης και αναθεώρησης. Η μάθηση έχει να κάνει με την ανάγκη να διδαχτούμε τη μετρημένη αισιοδοξία και τη δίκαιη επέκταση (Δίας στον Ζυγό) μέσα από τον πόνο, τη μεταμόρφωση και τη ριζική αλλαγή (Πλούτωνας) ώστε να δημιουργήσουμε δομές που να υπόσχονται καλύτερες προοπτικές για το μέλλον (Κρόνος στον Τοξότη).

Και όλα αυτά φυσικά δεν θα γίνουν αν προτιμήσουμε τη «βολή» μας αισθανόμενοι θύματα ή παραίτηση (Ποσειδώνας σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό Σελήνης). Αντιθέτως, θα γίνουν εάν μάθουμε να χρησιμοποιούμε την ικανότητά μας για διάκριση πληροφοριών σε συνδυασμό με την ικανότητά μας για σύνθεση ώστε να αντικρύσουμε τη μεγάλη εικόνα βασιζόμενοι σε επαρκείς και κατάλληλες πληροφορίες και λεπτομέρειες (Βόρειος Δεσμός στην Παρθένο με κυβερνήτη Ερμή στον Τοξότη). Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε να χαρείτε την πανσέληνο αυτή, που αν μη τι άλλο υπόσχεται αισθησιακές απολαύσεις!

No comments:

Post a Comment