Tuesday 27 December 2016

Νέα Σελήνη Αιγόκερω: Θα Βγούμε, Άραγε, από το «Καβούκι» μας;



Πραγματοποιείται στις 29 Δεκεμβρίου 2016, στις 8:53πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο σοβαρό, φιλόδοξο και στρατηγικό ζώδιο του Αιγόκερω. Η παρούσα Νέα Σελήνη είναι η τελευταία της χρονιάς και ορίζει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα του Ιανουαρίου αφού η πρώτη Νέα Σελήνη του 2017 θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και η παρούσα μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η καινούργια αρχή αφορά θέματα επαγγελματικά και κοινωνικά καθώς και θέματα που άπτονται των φιλοδοξιών μας, της προσπάθειας για κοινωνική αναρρίχηση και της σχέσης με τον πατέρα.


Ωστόσο, η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον ανάδρομο Ερμή υποδηλώνει ότι το καινούργιο ξεκίνημα δεν είναι ακριβώς καινούργιο. Μάλλον πρόκειται είτε για κάτι που θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει ξεκινήσει είτε για κάτι που ξεκίνησε καιρό πριν αλλά έχει αφήσει εκκρεμότητες. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται με τον Ουρανό στάσιμο κάνει ευθεία αναφορά στα τέλη Ιουλίου 2016 όταν ο Ουρανός αναδρομούσε. Επιπλέον, η κατώτερη σύνοδος Ηλίου-Ερμή παραπέμπει στις αρχές Μαρτίου 2017 ως κρίσιμη περίοδο αναφορικά με την τελεσφόρηση σημαντικών συζητήσεων, ιδεών ή διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα κοντά στη Νέα Σελήνη.

Από την άλλη, η στασιμότητα του Ουρανού ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα, θέτει το αναπάντεχο επί τάπητος και προσθέτει ενθουσιασμό, πρωτοτυπία και αδήριτη ανάγκη για ελευθερία. Αν λάβει κανείς επιπλέον υπόψη του ότι ο Ουρανός βρίσκεται στην απόλυτη πτώση του Κρόνου, τότε μιλάμε για την απόλυτη κατάρρευση ή ανατροπή δομών, κανόνων και παραδόσεων. Άλλωστε, από το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης λείπει η σταθερή ποιότητα, άρα χρειάζεται να είναι κανείς πολύ ευέλικτος και ανοιχτόμυαλος καθώς οτιδήποτε ξεκινά τώρα θα υποστεί αρκετές αλλαγές στην πορεία. Βεβαίως, τα εξάγωνα που δέχεται η Νέα Σελήνη από τον Άρη και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς δίνουν ευκαιρίες για ευελιξία αρκεί αυτή να μη μετατραπεί σε απογοήτευση, εγκατάλειψη ή αναχωρητισμό.

Το λίκνο της Νέας Σελήνης

Τέλος, στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης υπάρχει ένας σχηματισμός που η Joyce Hopewell αποκαλεί λίκνο. Πρόκειται για δύο πλανήτες σε αντίθεση (Δίας και Ουρανός) που σχηματίζουν ταυτόχρονα εξάγωνα και τρίγωνα με δύο άλλους πλανήτες (Αφροδίτη και Κρόνος). Από τη μία, η αντίθεση μιλάει για την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ του ηθικού (Δίας) και του ανορθόδοξου (Ουρανός). Από την άλλη, ο συνδυασμός του ηθικού με το ανορθόδοξο διευκολύνεται χάρη σε προοδευτικές αξίες (Αφροδίτη στον Υδροχόο) και σε ολοένα διευρυνόμενες παραδόσεις (Κρόνος στον Τοξότη).

Ωστόσο, η πρόκληση του λίκνου είναι να μην βρει κανείς καταφύγιο στα παραπάνω αλλά να προσπαθήσει να βγει και να γνωρίσει και άλλες πτυχές της ζωής. Εν προκειμένω, το μοναδικό σημείο που εξέχει του λίκνου είναι ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην Παρθένο. Επομένως, η Νέα Σελήνη φαίνεται να μας καλεί να βγούμε από το «καβούκι» μας και να αναπτυχθούμε μέσω εργατικότητας, οργάνωσης, κριτικής ικανότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια. Σύμμαχος στην ανάπτυξη αυτή είναι ο στρατηγικός Ερμής στον Αιγόκερω αλλά όχι ο Άρης-Ποσειδώνας στον Νότιο Δεσμό που μαζί ευνοούν επαναλαμβανόμενα μοτίβα χαλάρωσης, αποδιοργάνωσης και ασάφειας. Σε κάθε περίπτωση σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη και ένα ευτυχισμένο 2017!

No comments:

Post a Comment