Tuesday 13 December 2016

Πανσέληνος Διδύμων: Ποιος τολμά ν’ ανοίξει τον φάκελο;



Πραγματοποιείται στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 2:05πμ με συντεταγμένες Αθήνας, η τελευταία Πανσέληνος του έτους. Ο άξονας στον οποίο πραγματοποιείται είναι ο διανοητικός άξονας των Διδύμων-Τοξότη, με τη Σελήνη στο πρώτο ζώδιο και τον Ήλιο στο δεύτερο. Όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίπαλων δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα, η συλλογή πληροφοριών, η αμφισβήτηση και η τοπικότητα των Διδύμων αντιτίθενται στη μετάδοση πληροφοριών, την πίστη και την απεραντοσύνη του Τοξότη. Αν μη τι άλλο, ο συνδυασμός αυτών των ζωδίων παράγει όχι μόνο μεγάλο διανοητικό άγχος, ανησυχία και κυκλοθυμία αλλά και πολλές επικοινωνίες και μετακινήσεις, τόσο κοντινές όσο και μακρινές. Επιπλέον, η μεταβλητή φύση των ζωδίων υποδεικνύει τον περαστικό χαρακτήρα των παραπάνω. Καλό είναι, ωστόσο, να τονιστεί ότι η παρουσία του Κρόνου από τον Τοξότη βαραίνει το κλίμα, προκαλεί δυσκολίες και ρίχνει, ενδεχομένως, τη διάθεση.


Επίσης, η τρέχουσα Πανσέληνος φέρνει την κορύφωση εκπαιδευτικών, νομοθετικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων. Βέβαια, το γεγονός ότι ο Ερμής είναι στη σκιά του και έτοιμος να αναδρομήσει σε πέντε ημέρες αποκαλύπτει ότι η όποια κορύφωση αφήνει εκκρεμότητες. Λόγω της συνόδου του Ερμή με τον Πλούτωνα αυτές οι εκκρεμότητες πάνε σε βάθος και προϋποθέτουν ριζική αλλαγή νοοτροπίας και μεγάλη αποφασιστικότητα για να κλείσουν. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί οι εκκρεμότητες να περιμένουν την έλευση του καινούργιου έτους ώστε να τακτοποιηθούν, το αργότερο μέχρι τέλη Ιανουαρίου οπότε ο Ερμής απελευθερώνεται.

Αξίζει, επιπλέον, να αναφερθεί ότι ο άξονας της πανσελήνου συμμετέχει σε σχηματισμό Χαρταετού με Δία και Άρη σε ζώδια του αέρα καθώς και σε σχηματισμό Μυστικού Τετραπλεύρου με Δία και Ουρανό. Η κοινή συμμετοχή του Δία στους δύο σχηματισμούς μας θυμίζει ότι οι όποιες δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με αισιοδοξία και ευρύτητα πνεύματος. Από τη μία, ο αέρινος Χαρταετός με εστιακό σημείο στη φωτιά μιλάει για τη δυνατότητα να «πετάξει» κανείς μέσω κάποιου επικοινωνιακού ή κινητικού χαρίσματος που θα προάγει την πρωτοπορία, το θάρρος και τη δύναμη. Από την άλλη, το Μυστικό Τετράπλευρο φέρνει εύκολα ευκαιρίες για ασφαλή (Σελήνη) και ξαφνική (Ουρανός) απαλλαγή (Δίας) από σημαντικά βάρη, ευθύνες και έννοιες (Ήλιος-Κρόνος).

Όμως, το Μυστικό Τετράπλευρο, ένας σχηματισμός που μοιάζει με σφραγισμένο φάκελο, για να αξιοποιηθεί πλήρως χρειάζεται κανείς να τον ανοίξει και να δουλέψει πάνω στις αντιθέσεις που κρύβονται εκεί. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο χορηγός της Πανσελήνου, Ερμής, είναι σε σύνοδο με Πλούτωνα και στην κορυφή Ταυ-Τετραγώνου με Δία-Ουρανό, η ριζική αλλαγή νοοτροπίας μοιάζει απαραίτητη για να απαλλαγεί κανείς από σημαντικά βάρη και έννοιες. Το ίδιο απαραίτητη κρίνεται και η προσέγγιση βαθιά κρυμμένων συμπλεγμάτων και φόβων με τρόπο διανοητικό.

Τέλος, το Ταυ-Τετράγωνο στο οποίο συμμετέχει ο άξονας της Πανσελήνου με τον Χείρωνα στην κορυφή ανακινεί πληγές και τραύματα, τα οποία έχουν και οικονομική χροιά. Άλλωστε, η Αφροδίτη σε όψη ημιτετραγώνου με Χείρωνα και σε σκληρό και στενό σχηματισμό με τα Φώτα δείχνει τα αντικειμενικά οικονομικά αλλά και συναισθηματικά εμπόδια που φέρνει στο φως η Πανσέληνος. Σε κάθε περίπτωση, αν και γιορτινή (έμφαση σε Δία και Τοξότη), η τρέχουσα Πανσέληνος δεν απευθύνεται και τόσο στους λιπόψυχους! Καλή Πανσέληνο σας ευχόμαστε, λοιπόν, καλή δύναμη και καλές γιορτές!

No comments:

Post a Comment