Thursday, 9 February 2017

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Λέοντα-Υδροχόου: Το «Κεκλιμένο» Σπίτι...



Πραγματοποιείται στις 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 2:32πμ με συντεταγμένες Αθήνας, η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, η οποία μάλιστα είναι σεληνιακή. Αν και πολλοί «τρέμουν» στο άκουσμα των εκλείψεων, καλό είναι να γίνει αντιληπτό ότι οι εκλείψεις, και ειδικά οι ηλιακές, σηματοδοτούν την αρχή ή το τέλος σημαντικών κεφαλαίων στις ζωές μας. Οι σεληνιακές εκλείψεις, όπως η παρούσα, αποκορυφώνουν ζητήματα που αφορούν τη συναισθηματική και οικιακή μας ζωή, τις καθημερινές μας συνήθειες και τη διατροφή μας. Επιπλέον, αναδεικνύουν κατά τρόπο έντονο ζητήματα που αφορούν σχέσεις με γυναίκες, γενικά, αλλά και με μέλη της οικογένειας, ειδικότερα, όπως η μητέρα ή η σύντροφος/σύζυγος.


Βέβαια, μια έκ-λειψη ενδέχεται να βιωθεί ως έλ-λειψη σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου μας όπου τυχαίνει να πέφτει, εξ ου και το σχετικό άγχος ή η ανασφάλεια που αποδίδεται συχνά στις εκλείψεις, ειδικά στις σεληνιακές. Η διάρκεια της επιρροής τους είναι ζήτημα αμφιλεγόμενο, αλλά υπάρχει μια γενική ομοφωνία στο ότι η επιρροή τους διαρκεί περίπου δύο με τέσσερις εβδομάδες πριν και μετά.  

Αναφορικά με την παρούσα σεληνιακή έκλειψη, αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, τον άξονα της μοναδικότητας, της προσωπικής και ομαδικής προβολής καθώς και της ψυχαγωγίας και της φιλίας. Άνοιγμα ή κλείσιμο κάποιου σημαντικού κεφαλαίου σε σχέση με αυτές τις θεματικές είναι, λοιπόν, ανάμεσα στα πιθανά σενάρια. Εξίσου πιθανό σενάριο θα είναι η ανάγκη εξεύρεσης ενός τρόπου να χωρέσει το άτομο μέσα στην ομάδα αλλά και η ομάδα μέσα στο άτομο. Βέβαια, με τη Σελήνη στον Λέοντα να χορηγείται από τον Ήλιο στον Υδροχόο φαίνεται να υπερισχύει η ομάδα επί του ατόμου. Επιπλέον, και με δεδομένο ότι η έκλειψη είναι σεληνιακή, θα αναζητηθεί η δυνατότητα ενσωμάτωσης της ψυχαγωγίας και της φιλίας στην καθημερινότητά μας και στο σπίτι καθώς και στις σχέσεις μας με γυναίκες, οικογενειακά μέλη και τη μητέρα ή τη σύζυγο/σύντροφο.

Το Κεκλιμένο Σπίτι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο ωροσκόπιο της έκλειψης παρουσιάζει ένας σπάνιος πενταεδρικός σχηματισμός με κορυφή τον Κρόνο. Ο σχηματισμός αυτός θυμίζει κεκλιμένο σπίτι, ένα σπίτι δηλαδή που έχει «μπατάρει» προς τα αριστερά, προοιωνίζοντας έτσι ανατροπές σε βασικές δομές της ζωής μας. Στον σχηματισμό συμμετέχει ο άξονας της έκλειψης σε εξάγωνα/τρίγωνα με Δία, Κρόνο και Ουρανό. Ως πενταεδρικός σχηματισμός έχει ως βασικό κίνητρο την ανάγκη για ανατροπή και ελευθερία, η οποία με τον Ουρανό στην απόλυτη πτώση του Κρόνου φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο. Ωστόσο, οι όψεις των εξαγώνων και των τριγώνων φέρνουν την όποια αλλαγή ή ανατροπή πολύ πιο ομαλά. Άλλωστε, ο σχηματισμός αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο πύρινους χαρταετούς με εστιακά σημεία τον Ήλιο και τον Δία στο στοιχείο του αέρα. Με τον τρόπο αυτό, η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός της φωτιάς παρέχουν το έναυσμα για τη σημαντική διάνοιξη νέων οριζόντων σε τομείς που σχετίζονται με επικοινωνία, μάθηση και συνεργασία.

Αν και δεν είναι όλα ρόδινα, με δεδομένο ότι στον παραπάνω πενταεδρικό σχηματισμό παρεμβαίνουν τόσο ο Πλούτωνας σε Ταυ-Τετράγωνο με Δία-Ουρανό όσο και ο Χείρωνας σε Yod με Σελήνη-Δία, είναι μάλλον ανακουφιστικό το ότι ο Δίας συμμετέχει και στους τρεις σχηματισμούς. Υπάρχει, λοιπόν, ένα δίχτυ προστασίας από τον ενδεχόμενο πόνο ή την περιθωριοποίηση που μπορεί να προκαλέσουν οι όποιες αλλαγές ή ανατροπές. Μάλιστα, το ότι έχει μόλις αναδρομήσει ο Δίας αποκαλύπτει ότι ήρθε ο καιρός να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που μπορεί να μας τις είχαν υποσχεθεί ήδη από τον Νοέμβριο αλλά που δεν είχαν υλοποιηθεί.

Τέλος, μια ομάδα από μόνοι τους αποτελούν ο Ερμής στον Υδροχόο σε εξάγωνο με Αφροδίτη στον Κριό η οποία είναι σε σύνοδο με Άρη και ο οποίος με τη σειρά του είναι σε ημιεξάγωνο με Ποσειδώνα. Φαίνεται, λοιπόν, να επικρατεί παράλληλα ένας παραγωγικός πυρετός από ανατρεπτικές ιδέες και πρωτοποριακές αξίες και πρωτοβουλίες που, όμως, δυσκολεύονται να βρουν τρόπο να ενσωματώσουν ιδανικά συμπόνιας και φιλευσπλαχνίας. Έτσι, αν μη τι άλλο, η παρούσα έκλειψη έρχεται για να δείξει πού μπορεί να οδηγηθούμε όταν στον βωμό της ανάπτυξης (Δίας) θυσιάζουμε τη συμπόνια (Ποσειδώνας)…

No comments:

Post a Comment