Sunday 3 September 2017

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Απόδραση από την Καθημερινότητα!



Πραγματοποιείται στις 6 Σεπτεμβρίου 2017, στις 10:02πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο συναισθηματικό, ρομαντικό, ονειροπόλο και χαοτικό ζώδιο των Ιχθύων, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στο πρακτικό, ρεαλιστικό, τακτικό και εργατικό ζώδιο της Παρθένου. Έτσι, λοιπόν, καλούμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ εργασίας και χαλάρωσης, μεταξύ τάξης και χάους καθώς και μεταξύ ρεαλισμού και ρομαντισμού ή φαντασίας. Εν προκειμένω, η σύνοδος της Σελήνης με τον Ποσειδώνα εντείνει την ανάγκη για χαλάρωση, ονειροπόληση και απόδραση από την καθημερινότητα.


Την ανάγκη αυτή σιγοντάρει, άλλωστε, και η ορθοδρόμηση του Ερμή στον Λέοντα, ο οποίος ενεργοποιεί ταυτόχρονα τα μεσοδιαστήματα Σελήνης/Αφροδίτης, Ηλίου/Αφροδίτης και Αφροδίτης/Ποσειδώνα. Επομένως, ψυχαγωγικές και απολαυστικές συζητήσεις, μετακινήσεις και αποδράσεις οι οποίες εκκρεμούσαν από τη Νέα Σελήνη που είχε γίνει στον Λέοντα στις 23 Ιουλίου 2017 όταν ο Ερμής βρισκόταν στην ίδια θέση όπου βρίσκεται τώρα, επανέρχονται δριμύτερες και διανθίζουν ευχάριστα την καθημερινότητα. Μάλιστα, ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω σε θέση σφήνας με τον άξονα της Πανσελήνου διευκολύνει τα πράγματα επιτρέποντας τον μετασχηματισμό της καθημερινότητας και της εργασίας ώστε να μπει στο πρόγραμμα η χαλάρωση, η ψυχαγωγία και η απόδραση.

Βέβαια, με τον Άρη να έχει ήδη μπει στην Παρθένο και με τα Φώτα και τον Ποσειδώνα να ενεργοποιούν πολύ στενά το μεσοδιάστημα Άρη/Χείρωνα και Ερμή/Χείρωνα, αντίστοιχα, η παρούσα Πανσέληνος φαίνεται να τονίζει την αδυναμία άμεσης υλοποίησης ρομαντικών ιδεών και οραμάτων λόγω του ότι μένουν αρκετές λεπτομέρειες που χρειάζεται να διευθετηθούν έως τις 22 Οκτωβρίου 2017 οπότε ο Άρης μπαίνει στον Ζυγό. Ωστόσο, το τρίγωνο που ο Ουρανός σχηματίζει τόσο με τον Ερμή όσο και με τον Άρη φέρνει εύκολα αναπάντεχες λύσεις σε τυχόν εμπόδια που παρουσιάζονται κατά την υλοποίηση των παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να απολαύσετε την Πανσέληνο αυτή κάνοντας μια απόδραση από την καθημερινότητα!

No comments:

Post a Comment