Monday, 23 July 2018

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Λέοντα-Υδροχόου: Τόπο στην Οργή!


Πραγματοποιείται στις 27 Ιουλίου 2018, στις 11:20μμ με συντεταγμένες Αθήνας, σεληνιακή έκλειψη με τη Σελήνη να βρίσκεται στον Υδροχόο και τον Ήλιο στον Λέοντα. Είναι η δεύτερη και τελευταία σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς, ακολουθεί την ηλιακή έκλειψη της 13ης Ιουλίου και προηγείται της ηλιακής έκλειψης της 11ης Αυγούστου. Αν και οι εκλείψεις έχουν κακή φήμη, είναι καλό να καταλάβει κανείς ότι αποτελούν την αποκορύφωση διαδικασιών που προετοιμάζονταν καιρό πριν, πολλές φορές έως και έξι μήνες νωρίτερα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στις εκλείψεις το ένα από τα δύο Φώτα (Ήλιος/Σελήνη) «σβήνει», οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή μας και την αρχή ενός καινούργιου.


Αν και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στις ηλιακές εκλείψεις αφού μια τέτοια έκλειψη αποτελεί ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, το κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου και η εκκίνηση ενός καινούργιου αφορά και τις σεληνιακές εκλείψεις. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω κεφάλαιο θα αναφέρεται σε σεληνιακά ζητήματα όπως είναι η καθημερινότητά μας, οι βασικές μας ανάγκες, η οικιακή και οικογενειακή μας κατάσταση, οι συναισθηματικές μας διαθέσεις καθώς και οι σχέσεις μας με σημαντικές γυναίκες στη ζωή του καθενός όπως είναι η μητέρα και η σύζυγος/σύντροφος. Κι επειδή η «έκ-λειψη» μπορεί να γίνει αισθητή ως «έλ-λειψη», ενδέχεται να εμφανιστούν ελλείψεις στα παραπάνω θέματα ή σχέσεις οι οποίες να μας κινητοποιήσουν σε δράση.

Εν προκειμένω, με τη Σελήνη να βρίσκεται στον Υδροχόο, η έκλειψη φαίνεται να κορυφώνει διαδικασίες, να αναδεικνύει ελλείψεις και να κλείνει/ανοίγει κεφάλαια με αφορμή ζητήματα συλλογικά, κοινωνικά και ιδεολογικά καθώς και με αφορμή την ανάγκη για ελευθερία, ανατροπή και επαναστατικότητα. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Σελήνη στον Υδροχόο βρίσκεται σε σύνοδο τόσο με τον ανάδρομο Άρη όσο και με τον Νότιο Δεσμό αποκαλύπτει ότι υπάρχει αρκετός συσσωρευμένος θυμός, λόγω των παραπάνω ζητημάτων και αναγκών, από τον οποίο χρειάζεται κανείς να απαλλαγεί διότι δεν θα οδηγηθεί πουθενά. Συναισθηματικά ξεσπάσματα, εκρήξεις θυμού και αυθόρμητη επιθετικότητα θα πρέπει μάλλον να περιοριστούν ώστε να δώσει κανείς «τόπο στην οργή», ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται συναισθηματική ψυχρότητα και απομάκρυνση (Ταυ-Τετράγωνο Φώτων με εμπλοκή Άρη και κορυφή Ουρανό). 
 
Άλλωστε, ο Ερμής, άνοπτος και ανάδρομος, μάλλον δυσχεραίνει τις επικοινωνίες και την έκφραση ιδεών αδυνατώντας να βρει κατάλληλο διοχετευτικό κανάλι για την ενέργειά του. Επομένως, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε προσωρινό αδιέξοδο και μετατίθενται για μετά τις 19 Αυγούστου οπότε ο Ερμής ορθοδρομεί.  

Τέλος, με την Αφροδίτη στην Παρθένο σε δευτερεύουσες όψεις εκνευρισμού με τα Φώτα, τον Άρη και τον Ουρανό, παράγεται εκνευρισμός σε σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες λόγω της ανάγκης για τάξη, ωφελιμότητα και αξιοποίηση πόρων. Με τον τρόπο αυτό, όμως, έρχεται εύκολα η απαλλαγή από οτιδήποτε σάπιο, αρρωστημένο, φθαρμένο ή άχρηστο, όπως μαρτυρά το ιδιομοιρίας τρίγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα. Μάλιστα, ο Πλούτωνας με την σταθερή έκκλησή του για εξυγίανση ενεργοποιεί τα περισσότερα μεσοδιαστήματα στο ωροσκόπιο της έκλειψης υπενθυμίζοντάς μας ότι για να αναζωογονηθεί κάτι πρέπει πρώτα να «πεθάνει» σε ένα επίπεδο και να αναγεννηθεί σε ένα άλλο. Και με τον Δία, στο ζώδιο του Πλούτωνα, σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, η αιτούμενη αναγέννηση και αναζωογόνηση είναι σε θέση να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες ανανεώνοντας την πίστη μας στο πνεύμα συγχώρεσης και στις βουλές του σύμπαντος.

No comments:

Post a Comment