Monday, 9 July 2018

Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο: Η Ασφάλεια που Απειλείται…


Πραγματοποιείται στις 13 Ιουλίου 2018, στις 5:47πμ με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο συναισθηματικό και προστατευτικό ζώδιο του Καρκίνου. Αποτελεί την τρίτη έκλειψη της χρονιάς αλλά την πρώτη από τρεις εκλείψεις που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι καθώς και την πρώτη στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω μετά από εννιά χρόνια. Αν και οι εκλείψεις έχουν κακή φήμη, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι αυτές αποτελούν την αποκορύφωση διαδικασιών που προετοιμάζονταν καιρό πριν, πολλές φορές έως και έξι μήνες νωρίτερα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στις εκλείψεις το ένα από τα δύο Φώτα (Ήλιος/Σελήνη) «σβήνει», οι εκλείψεις σηματοδοτούν το τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή μας και την αρχή ενός καινούργιου.


Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στις ηλιακές εκλείψεις αφού μια τέτοια έκλειψη αποτελεί ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, άρα η καινούργια αρχή είναι δεδομένη. Πιο συγκεκριμένα, η καινούργια αρχή που σηματοδοτεί μια ηλιακή έκλειψη θα αναφέρεται σε ηλιακά ζητήματα όπως είναι ο σκοπός μας στη ζωή και η δημιουργικότητά μας καθώς και οι σχέσεις μας με σημαντικούς άνδρες στη ζωή του καθενός όπως είναι ο πατέρας, ο σύζυγος/σύντροφος ή το αφεντικό. Κι επειδή η «έκ-λειψη» μπορεί να γίνει αισθητή ως «έλ-λειψη», ενδέχεται να εμφανιστούν ελλείψεις στα παραπάνω θέματα ή σχέσεις οι οποίες να μας κινητοποιήσουν σε δράση.

Στην προκειμένη περίπτωση, με τα Φώτα να βρίσκονται στον Καρκίνο, η έκλειψη φαίνεται να κορυφώνει διαδικασίες, να αναδεικνύει ελλείψεις και να κλείνει/ανοίγει κεφάλαια με αφορμή ζητήματα συναισθηματικά, οικογενειακά και εθνικά καθώς και με ζητήματα (αν)ασφάλειας, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με ενδόμυχους φόβους, εμμονές και παιχνίδια δύναμης, όπως μαρτυρά η ιδιομοιρίας αντίθεση που σχηματίζουν τα Φώτα με τον Πλούτωνα. Επομένως, το αίσθημα ότι η ασφάλειά μας απειλείται ή η ιδέα ότι υποκύπτουμε σε συναισθηματικούς εκβιασμούς μπορεί να είναι διάχυτη τις ημέρες γύρω από την έκλειψη. Ως βαλβίδα ασφαλείας λειτουργεί ο Ποσειδώνας, από θέση σφήνας με τον άξονα Φώτων-Πλούτωνα, χαρίζοντας πίστη, ελπίδα και πνεύμα συγχώρεσης, φιλανθρωπίας, ευελιξίας και παράδοσης στις βουλές του σύμπαντος.

Επιπλέον, ο Δίας που έχει μόλις ορθοδρομήσει, σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, ξεμπλοκάρει ζητήματα επέκτασης και ανάπτυξης που είχαν μπει στον «πάγο» τους τέσσερις προηγούμενους μήνες. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται με μεγάλο τρίγωνο γης με τον Κρόνο και τον Ουρανό, αποκαλύπτεται ότι κάποιο μεγάλο δώρο πρακτικό, υλικό ή οικονομικό που ανοίγει αναπάντεχα νέους και μακροπρόθεσμους ορίζοντες έρχεται με αυτή την έκλειψη.

Ωστόσο, ο ανάδρομος Άρης, χορηγός του Δία, ο επικείμενα ανάδρομος Ερμής, χορηγός της Αφροδίτης, αλλά και ο ανάδρομος Κρόνος, συνδυαστικά, φέρνουν καθυστερήσεις και αναθεωρήσεις στην υλοποίηση του παραπάνω δώρου. Πιο συγκεκριμένα, ο Ερμής ορθοδρομεί στις 19 Αυγούστου, ο Άρης στις 27 Αυγούστου και ο Κρόνος στις 5 Σεπτεμβρίου. Άλλωστε, ο Ερμής από τη μοίρα της τελευταίας έκλειψης του καλοκαιριού, αλλά και της χρονιάς, αυτής που θα γίνει στις 11 Αυγούστου 2018, επισημαίνει ότι το δώρο που επιφυλάσσει η έκλειψη μετατίθεται σαφώς για μετά το πέρας των εκλείψεων του καλοκαιριού. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τότε καθότι το καλοκαίρι προμηνύεται μακρύ και καυτό!

No comments:

Post a Comment