Thursday 23 August 2018

Πανσέληνος στον Άξονα Παρθένου-Ιχθύων: «Ή Τώρα ή Ποτέ!»


Πραγματοποιείται στις 26 Αυγούστου 2018, στις 2:56μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος με τη Σελήνη στο ονειροπόλο και ρομαντικό ζώδιο των Ιχθύων και τον Ήλιο στο πρακτικό και ρεαλιστικό ζώδιο της Παρθένου. Αποτελεί την πρώτη Πανσέληνο μετά την τελευταία ηλιακή έκλειψη της χρονιάς κι έρχεται για να φωτίσει πλήρως το κεφάλαιο που άνοιγε ή έκλεινε κοντά στην περασμένη Νέα Σελήνη/έκλειψη που έλαβε χώρα στον Λέοντα. Γράφαμε τότε ότι το κεφάλαιο αφορούσε ζητήματα δημιουργικότητας, αυτοέκφρασης και ψυχαγωγίας τα οποία ανεδείκνυαν πολλές σχετικές εκκρεμότητες και υπερβολές ή αστοχίες στον λόγο.


Με την Πανσέληνο αυτή, λοιπόν, που γίνεται με τον  Ερμή πια ορθόδρομο και τον Άρη και τον Κρόνο έτοιμους να ορθοδρομήσουν σε δύο και δέκα ημέρες, αντίστοιχα, οι εκκρεμότητες πλησιάζουν σε διευθέτηση και οι αστοχίες στον λόγο και την επικοινωνία εισέρχονται σε τροχιά διόρθωσης/επανόρθωσης. Μάλιστα, το συναίσθημα φαίνεται να απογειώνεται χάρη σε μια προσωπική ολοκλήρωση σχετιζόμενη με κάποιο μεγάλο δώρο οικονομικό, υλικό ή πρακτικό για μια επιτυχημένη νέα αρχή με γερά θεμέλια για το μέλλον, όπως μαρτυρά η Σελήνη στην κορυφή χαρταετού  που περιλαμβάνει μεγάλο τρίγωνο γης σε αρχικές μοίρες ζωδίων με συμμετοχή Ηλίου-Κρόνου-Ουρανού.

Βασική προϋπόθεση, όμως, για το δώρο και την επιτυχία είναι η αγνότητα και ευγένεια των ιδανικών μας – αν για οποιονδήποτε λόγο τα ιδανικά ή τα όνειρά μας είναι διεφθαρμένα, τότε μεγάλη απώλεια ή σύγχυση θα είναι το αποτέλεσμα. Αυτό φαίνεται να είναι το μήνυμα της συνόδου της Σελήνης με τον βασιλικό απλανή αστέρα Φομαλώ στο στόμα του Νότιου Ιχθύος. Από τη θέση αυτή ο εν λόγω απλανής μας καλεί, επιπλέον, σε αλλαγή από μια υλιστική οπτική γωνία σε μια πιο πνευματική ή ιδεαλιστική. Ό,τι οικονομικό, πρακτικό ή υλικό δώρο λάβει, λοιπόν, κανείς κοντά σε αυτή την Πανσέληνο, είναι σημαντικό να μπορεί να το αξιοποιήσει για κάποιο ανώτερο ιδανικό και όχι για κάποια στείρα προσωπική απόλαυση. Σαφώς, το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα είναι βοηθητικό από αυτή την άποψη καθώς επιτρέπει την εύκολη ροή ενέργειας μεταξύ βαθιάς γενναιοδωρίας (Δίας στον Σκορπιό) και ρομαντικών ιδανικών (Ποσειδώνας στους Ιχθύς).

Βέβαια, η σκληρή ενεργοποίηση του τετραγώνου Αφροδίτης-Πλούτωνα από τον άξονα της Πανσελήνου αποκαλύπτει ότι στα παραπάνω τίθεται μια σειρά από δευτερεύοντα εμπόδια λόγω παιχνιδιών δύναμης σε σχέσεις ή λόγω της ανάγκης να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη με σκοπό την επιβολή περισσότερης τάξης (Αφροδίτη σε θέση και στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Κρόνου). Όμως, ο εκτός ορίων Άρης, έτοιμος να ορθοδρομήσει στη μοίρα της απόλυτης έξαρσής του, μοιάζει να βροντοφωνάζει «ή τώρα ή ποτέ» παρέχοντας απεριόριστα αποθέματα ενέργειας και μετατρέποντας πολλούς σε δυνάμει υπερ-ήρωες που παλεύουν ενάντια στην αβεβαιότητα και τους αστάθμητους παράγοντες (Άρης σε τετράγωνο με Ουρανό και ημιτετράγωνο με Ποσειδώνα). Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment