Saturday 16 March 2019

Πανσέληνος στον Άξονα Κριού-Ζυγού: Έλλειψη Ισορροπίας!


Πραγματοποιείται στις 21 Μαρτίου 2019, στις 3:42πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού, τον άξονα της ισότητας και των σχέσεων. Όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και αυτή μας ωθεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αντιτιθέμενων δυνάμεων. Στην προκειμένη περίπτωση, καλούμαστε να ισορροπήσουμε μεταξύ του Εγώ (Κριός) και του Εμείς (Ζυγός) ή, με άλλα λόγια, μεταξύ εγωισμού (Κριός) και συμβιβασμού (Ζυγός). Βέβαια, η σύνοδος του Ήλιου με τον Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού αποκαλύπτει ότι η εστίαση στις ατομικές ανάγκες και επιθυμίες χρειάζεται να μπει στο περιθώριο ώστε να ικανοποιηθούν ανάγκες σημαντικών άλλων για να επέλθει ισορροπία.


Ωστόσο, πηγή εκνευρισμών στην παραπάνω προσπάθεια αποτελεί η έντονη ανάγκη για ελευθερία και ανατροπή σε σχέσεις και συνεργασίες (αμοιβαία υποδοχή Αφροδίτης-Ουρανού ο οποίος είναι σε όψεις ημιεξαγώνου/χιαστού με τον άξονα της Πανσελήνου από πρώτη μοίρα Ταύρου). Μάλιστα, το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη, των χορηγών Σελήνης και Ήλιου αντίστοιχα, επιτείνει τους εκνευρισμούς και αναδεικνύει το χάσμα μεταξύ ατομισμού και συνεργατικής διάθεσης, ενώ το γεγονός ότι η Πανσέληνος πραγματοποιείται στη μοίρα της ανθρωπότητας δείχνει ότι τα παραπάνω ενδέχεται να λάβουν ευρείες διαστάσεις.

Με γενναιοδωρία, μεγαλοσύνη και ανωτερότητα, όμως, θα μπορέσει κανείς να μάθει πώς να υπερβεί τους εκνευρισμούς και να γεφυρώσει το όποιο χάσμα (Δίας σε τρίγωνο μάθησης με Αφροδίτη και Άρη). Ο Ερμής, από την άλλη, ανάδρομος και σε σύνοδο με Ποσειδώνα ευνοεί την εσωστρέφεια, τη διστακτικότητα και τη χαλαρότητα στις επικοινωνίες μαζί με τις όποιες καθυστερήσεις ή παρανοήσεις συνεπάγεται αυτό. Επιπλέον, το εξάγωνο που σχηματίζει ο ίδιος με Κρόνο-Πλούτωνα-Νότιο Δεσμό φέρνει περαιτέρω ευκαιρίες για απαλλαγή από κανόνες, εμμονές και παιχνίδια δύναμης. Τέλος, με δεδομένο ότι στις 5 Απριλίου 2019 ο Ερμής θα ξαναβρεθεί στην ίδια μοίρα ορθόδρομος, θα περίμενε κανείς ότι μέχρι τότε θα έχουν επιλυθεί οι όποιες παρανοήσεις και θα έχει δοθεί τέρμα στις όποιες καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment