Sunday 14 July 2019

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω: Κυματίζουν Σημαίες Προσευχής!


Πραγματοποιείται στις 17 Ιουλίου 2019, στις 0:38πμ με συντεταγμένες Αθήνας, σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, τον άξονα της δομής και της ασφάλειας. Είναι η δεύτερη και τελευταία σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς και ακολουθεί την ηλιακή έκλειψη της 2ης Ιουλίου, για την οποία γράφαμε ότι αποτελούσε την πρώτη και μοναδική ολική ηλιακή έκλειψη που γίνεται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω μέσα στην τριετία 2018-2020. Γράφαμε, επίσης, ότι το κεφάλαιο που τώρα ανοίγει ή κλείνει έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα μέσα σε αυτήν την τριετία και αφορά αλληλοσυγκρουόμενα οράματα και ιδανικά με απώτερο στόχο την κατάκτηση περισσότερης ανεξαρτησίας, αυτοδυναμίας και ικανότητας για αυτοέκφραση και δημιουργικότητα.


Η παρούσα σεληνιακή έκλειψη, λοιπόν, φωτίζει συναισθηματικές αντιδράσεις για το κεφάλαιο που ανοίγει ή κλείνει μέσα στον μήνα. Οι αντιδράσεις αυτές, ωστόσο, φαίνεται να πηγάζουν από έλλειψη δομής και ασφάλειας, ειδικά υλικής (Σελήνη στον Αιγόκερω). Άλλωστε, με πολυαστρία Κρόνου-Πλούτωνα-Σελήνης, όπου συμμετέχει ο Νότιος Δεσμός Σελήνης, και με ιδιομοιρίας αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου, υλικές δομές και αποταμιεύσεις δέχονται ένα μάλλον σοβαρό πλήγμα και προκαλούν συναισθηματική ανασφάλεια ή έλλειψη οικιακής και οικογενειακής αρμονίας (Αφροδίτη στον Καρκίνο χορηγείται από Σελήνη στον Αιγόκερω). Οι ελλείψεις, όμως, συχνά μας κινητοποιούν σε δράση ώστε να μπορέσουμε να τις αναπληρώσουμε. Εν προκειμένω, η έλλειψη που σηματοδοτείται από την αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου επιτείνεται και διευκολύνεται ταυτόχρονα από το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα. Δημιουργείται έτσι ένας πλανητικός σχηματισμός που είναι γνωστός ως «σημαία» και που θυμίζει τις σημαίες προσευχής (Δίας-Ποσειδώνας) που κρεμούν οι βουδιστές στην κορυφή του κόσμου (Αιγόκερως), στο όρος Έβερεστ δηλαδή.

Συνεπώς, στον βαθμό που οι δύσκολες όψεις που κάνει ο Δίας (χιαστό-ημιεξάγωνο) αφαιρούν κάτι από την αισιοδοξία και την πίστη μας για συναισθηματική ασφάλεια και οικογενειακή αρμονία, οι εύκολες όψεις που κάνει ο Ποσειδώνας (τρίγωνο-εξάγωνο) μας παρέχουν ελπίδα μέσω φαντασίας και οραματισμού. Η κορυφή του σχηματισμού είναι, άλλωστε, η Αφροδίτη στον Καρκίνο, μαζί με τον Βόρειο Δεσμό Σελήνης – άρα αν δώσουμε περισσότερη αξία στη συναισθηματική ασφάλεια ως μέσο πνευματικής εξέλιξης, θα μπορέσουμε να κάνουμε τη «σημαία της προσευχής» να κυματίσει, και – γιατί όχι; – να πετάξει μακριά!

Επιπλέον, το ανάδρομο τρίγωνο μάθησης μεταξύ Ερμή, Άρη, Ουρανού και Χείρωνα αποκαλύπτει την χαρά που θα πάρουμε όταν μάθουμε τον τρόπο να κλείσουμε τυχόν πληγές (Χείρωνας) που προκλήθηκαν από πρόσφατες λεκτικές συγκρούσεις ή διαφωνίες (Ερμής-Άρης). Η μάθηση, βέβαια, θα έρθει μέσα από πολλές δοκιμές (ανάδρομο τρίγωνο) γιατί οι συνθήκες είναι απρόβλεπτες (Ουρανός) κι έτσι η εύκολη λύση τελικά ίσως να είναι η επιλογή της σιωπής (Ερμής ανάδρομος, απουσία αέρα, Σελήνη = Ήλιος = Ερμής/Κρόνος). Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να ξανατεθούν επί τάπητος ιδέες και επικοινωνίες των τελών του Ιουνίου, οπότε ο Ερμής ήταν στην ίδια μοίρα όπου είναι τώρα, για να έρθει μια πρώτη ολοκλήρωση έως τις 13 Αυγούστου 2019 οπότε ο Ερμής θα ξαναβρεθεί στην ίδια μοίρα, ορθόδρομος πια. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή σεληνιακή έκλειψη και να αφήσετε τις σημαίες προσευχής να κυματίζουν!

No comments:

Post a Comment