Wednesday 17 June 2020

Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο: Επανεκκίνηση Μηχανών!


Πραγματοποιείται στις 21 Ιουνίου 2020, στις 09:41πμ με συντεταγμένες Αθήνας, ηλιακή έκλειψη στο συναισθηματικό και προστατευτικό ζώδιο του Καρκίνου. Αποτελεί τη δεύτερη από τις τρεις εκλείψεις του καλοκαιριού αλλά είναι η μοναδική ηλιακή. Αν και οι εκλείψεις, και δη οι ηλιακές, αποτελούσαν κακό οιωνό από τα πανάρχαια χρόνια, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι σηματοδοτούν τη λήξη και την έναρξη σημαντικών κεφαλαίων στη ζωή μας. Η παρούσα έκλειψη, μάλιστα, πραγματοποιείται ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου στην πρώτη μοίρα του Καρκίνου, που είναι κρίσιμη μοίρα Ήλιου και μοίρα ανθρωπότητας. Πολύ περισσότερο, λοιπόν, από άλλες φορές η ηλιακή αυτή έκλειψη έρχεται για να κλείσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία και να ανοίξει ένα καινούργιο.

Με τη Σελήνη να είναι εκτός ορίων και τα Φώτα σε χιαστό με τον Κρόνο στον Υδροχόο, είναι προφανές ότι υπάρχει ακραία ανάγκη για ασφάλεια, προστασία και περιχαράκωση με ταυτόχρονη ανάγκη εξεύρεσης έξυπνων τρόπων για προσαρμογή στις κοινωνικές επιταγές και τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό. Άλλωστε, με δεδομένο ότι στο τέλος της χρονιάς ο Κρόνος θα συναντηθεί με τον Δία στην ίδια μοίρα όπου βρίσκεται τώρα, εγκαινιάζοντας τον συνοδικό κύκλο Δία-Κρόνου στο στοιχείο του αέρα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ό,τι συμβαίνει τώρα αποτελεί «πρόβα» για το καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει για την ανθρωπότητα στο τέλος της χρονιάς και που σχετίζεται άμεσα με τα χαρακτηριστικά του αέρα.
Άρα, για τις επόμενες δεκαετίες της ζωής μας θα περιμέναμε να είναι της «μόδας» η ανάγκη για επικοινωνία, μάθηση και κοινωνική δικτύωση μαζί με την προώθηση ιδανικών ανθρωπισμού και πολιτισμού. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και  η τηλεργασία θα αποτελούν την καθημερινότητα σε συνδυασμό με τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις που θα επιτρέψουν τη στροφή στην αιολική ενέργεια και σε άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τώρα, λοιπόν, με την Αφροδίτη ανάδρομη και τον Ερμή επίσης ανάδρομο στην απόλυτη έξαρση του Δία και σε σύνοδο με τον Σείριο και τον Κάνωπο, δίνεται η ευκαιρία στην ανθρωπότητα να προβεί σε πνευματικές, φιλοσοφικές και ηθικές αναθεωρήσεις και επαναξιολογήσεις που, όσο μικρές και ασήμαντες και αν φαίνονται, θα μας οδηγήσουν σε νέους τρόπους σκέψης, επικοινωνίας και μετακίνησης με μεγάλες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο. Ευχόμαστε η επανεκκίνηση των μηχανών της ανθρωπότητας να γίνει με γνώμονα το γενικό καλό!  

No comments:

Post a Comment