Tuesday 2 June 2020

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Διδύμων-Τοξότη: Αδυσώπητη Πάλη μεταξύ του Παλιού και του Καινούργιου


Πραγματοποιείται στις 5 Ιουνίου 2020, στις 10:12μμ, με συντεταγμένες Αθήνας, σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, τον άξονα της διανόησης και της μετακίνησης. Η έκλειψη εγκαινιάζει την εποχή εκλείψεων αυτού του καλοκαιριού με δύο ακόμα εκλείψεις στις 21 Ιουνίου και τις 5 Ιουλίου και αποτελεί την πρώτη έκλειψη που συμβαίνει με τον άξονα των Δεσμών Σελήνης να έχει αλλάξει ζώδια. Πιο συγκεκριμένα, οι Δεσμοί Σελήνης έχουν μόλις αφήσει τον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, δηλαδή τον άξονα της δομής, της ασφάλειας και της ιεραρχίας, και εισέρχονται πια στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Έτσι, μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο θα μας απασχολήσουν ζητήματα εκπαιδευτικά, ταξιδιωτικά και ιδεολογικά καθώς και ζητήματα που αναδεικνύουν τη σύγκρουση μεταξύ λογικής και πίστης ή μεταξύ επιστήμης και θρησκείας.

Η μετατροπή του άξονα της έκλειψης σε μεταβλητό Ταυ-Τετράγωνο με κορυφή τη σύνοδο Άρη-Ποσειδώνα δημιουργεί άγχος και μεγάλη ανάγκη για δράση και υπεράσπιση ή κυνήγι ιδανικών που, όμως, λυγίζει σχετικά εύκολα ή χάνει τον στόχο. Σε ένα πιο κοσμικό επίπεδο, ο Άρης-Ποσειδώνας συμβολίζει τις μολύνσεις και την πτώση του ανοσοποιητικού, επομένως βλέπει κανείς πώς η εμφάνιση του κορωνοϊού έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη αναταραχή και σύγχυση μαζί με διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Από την άλλη, η σκληρή ενεργοποίηση του άξονα της έκλειψης από τον Κρόνο στον Υδροχόο, σε συνδυασμό με το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εφησυχασμό καθώς το αίσθημα συλλογικής ευθύνης και ομαδικού περιορισμού είναι διάχυτο και η πάλη μεταξύ του παλιού και του καινούργιου αδυσώπητη.  
Επιπλέον, η έλλειψη φωτιάς του ωροσκοπίου της έκλειψης με τη Σελήνη και τον Νότιο Δεσμό στον Τοξότη να είναι τα κύρια σημεία στη φωτιά, αποκαλύπτουν την καταπιεσμένη αισιοδοξία, πίστη και πάθος των τελευταίων μηνών που εκτονώνεται απότομα ή «άτσαλα» κοντά στις ημέρες πριν και μετά την έκλειψη (χορηγός Σελήνης, Δίας, σε σύνοδο με Πλούτωνα). Στη σφαίρα της φωτιάς, όμως, έγκειται επίσης η επιθετικότητα και βλέπουμε, δυστυχώς, πώς αυτή ήδη εκτονώθηκε στην περίπτωση του Τζορτζ Φλόιντ, με τον βάναυσο θάνατό του και το επακόλουθο ντόμινο διαδηλώσεων στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, με τον Ερμή εκτός ορίων και σε τετράγωνο και εξάγωνο με Χείρωνα και Ουρανό, αντίστοιχα, οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις διεξάγονται με πρωτότυπους τρόπους ξύνοντας, όμως, πληγές και ωθώντας πολλούς στο περιθώριο. Τέλος, έχει σημασία να τονίσουμε ότι η έκλειψη πραγματοποιείται με κατώτερη σύνοδο Ηλίου-Αφροδίτης, πράγμα που δείχνει ότι με αφορμή αυτή την έκλειψη ξεκινάει ένας καινούργιος σημαντικός κύκλος σχέσεων, αξιών και οικονομικών ζητημάτων που θα δώσουν – περιορισμένους – καρπούς μετά τα τέλη Μαρτίου 2021, με την επόμενη ανώτερη σύνοδο Ηλίου-Αφροδίτης. Σας ευχόμαστε να βγείτε όσο το δυνατόν αλώβητοι από αυτή την έκλειψη!

No comments:

Post a Comment