Sunday 5 September 2021

Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Το Δίλημμα του Άμλετ

 

Πραγματοποιείται στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, στις 3:51πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο γήινο, εργατικό και φιλότιμο ζώδιο της Παρθένου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μας καλεί να κάνουμε μια καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου ευνοούνται ξεκινήματα που έχουν να κάνουν με εργασία, υγεία, τάξη, οργάνωση και εστίαση στη λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στη μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Ερμή αποκαλύπτει ότι το όποιο ξεκίνημα προκαλεί αρκετό άγχος και ανησυχία λόγω πιθανού φόρτου επικοινωνιών, μεταφορών ή μετακινήσεων.

Άλλος λόγος για το άγχος και την ανησυχία μπορεί να είναι η συνεχής αμφιταλάντευση με αφορμή κάποιο δίλημμα που ως άλλος Άμλετ καλείται κανείς να αντιμετωπίσει και που μπορεί να οδηγήσει σε περιθωριοποίηση με τη «βούλα» του κράτους (Ερμής στον Ζυγό σε αντίθεση με Χείρωνα και τρίγωνο με Κρόνο). Τουλάχιστον, το ιδιομοιρίας τρίγωνο των Φώτων με τον Ουρανό δίνει ιδιοφυείς ή πολυμήχανες λύσεις στο δίλημμα και επιτρέπει το βίωμα περισσότερης ελευθερίας εφόσον κανείς είναι διατεθειμένος να πληρώσει το τίμημα.  

Επιπλέον, ο Ερμής, χορηγός της Νέας Σελήνης, έχει μόλις μπει σε σκιά προετοιμαζόμενος για την αναδρομή του, που αρχίζει στις 27 του μηνός, και η οποία θα έρθει να προστεθεί σε μία πλειάδα ανάδρομων πλανητών (όλων από τον Δία και μετά), εντείνοντας το κλίμα εσωστρέφειας, ενδοσκόπησης και απόσυρσης σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, ένα γενικότερο κλίμα απειλής και πολεμικότητας σε σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικά θα οδηγήσει, σταδιακά μέσα στον μήνα, σε αναθεώρηση και επανεξέταση πολλές από τις συμφωνίες που επιτυγχάνονται ή τις αποφάσεις που λαμβάνονται υπό τη σκέπη της τρέχουσας Νέας Σελήνης (Αφροδίτη σε κρίσιμη μοίρα Άρη και σε τετράγωνο με Πλούτωνα).

Τέλος, παρά το ότι είναι ξεκάθαρη η ανάγκη δράσης με γνώμονα τον ορθολογισμό και την πρακτικότητα (Άρης στην Παρθένο και Νέα Σελήνη σε απόλυτη έξαρση Ερμή), αξίζει κανείς να πιστέψει, να αισιοδοξήσει και να ατενίσει τη Νέα Σελήνη μέσα από το παράθυρο ελπίδας που η ίδια αφήνει ανοιχτό (Αφροδίτη σε τρίγωνο με Δία).

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο ακούστε το σχετικό podcast «Το Ταξίδι του Ήρωα» όπου ο Βαγγέλης Πετρίτσης PhD και η Μαριάννα Χρυσικάκου σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, τη Νέα Σελήνη μέσα από ένα πρίσμα αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό.

No comments:

Post a Comment