Friday 17 September 2021

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων: Μια Πόρτα Κλείνει, Μια Άλλη Ανοίγει…

 

Πραγματοποιείται στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στις 2:54πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, τον άξονα της υπηρεσίας και της αφοσίωσης σε κάτι ανώτερο. Αποκορυφώνει τις διαδικασίες που ξεκινούσαν με τη Νέα Σελήνη της 7ης Σεπτεμβρίου 2021 και, μαζί, το δίλημμα που ως άλλος Άμλετ καλείται ο καθένας από εμάς να αντιμετωπίσει. Το γεγονός ότι η Πανσέληνος συμβαίνει κατά την παραμονή της φθινοπωρινής ισημερίας (είσοδος Ήλιου στον Ζυγό) ενισχύει τόσο την ένταση του διλήμματος όσο και την επιρροή και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού φθινοπώρου. Μάλιστα, σε συνδυασμό με το ότι τα Φώτα βρίσκονται σε αναιρετικές μοίρες, η όποια απάντηση στο δίλημμα θα είναι έντονα συνυφασμένη με την έννοια του τέλους και του επείγοντος. Για κάποιους, λοιπόν, η τρέχουσα Πανσέληνος μπορεί να σημάνει μια τελευταία ευκαιρία για απόδραση και αφοσίωση σε κάποιο ιδανικό (Ιχθύες), ενώ για άλλους μπορεί να σημάνει μια τελευταία ευκαιρία για εργασία, τακτοποίηση εκκρεμοτήτων και ενασχόληση με θέματα υγείας, άσκησης και διατροφής (Παρθένος).

Με δεδομένο, άλλωστε, ότι ο Ερμής, χορηγός του Ήλιου, ετοιμάζεται σιγά σιγά να αναδρομήσει (27 του μηνός) για να ξαναβρεθεί στην ίδια μοίρα τόσο στις 3 Οκτωβρίου, ανάδρομος, όσο και στις 2 Νοεμβρίου, ορθόδρομος, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι εκκρεμότητες που βγάζει στο φως η τρέχουσα Πανσέληνος θα πάρουν τον χρόνο τους για να τακτοποιηθούν. Επιπλέον, το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα οδηγεί πολλούς σε βαθιές τομές και αναθεωρήσεις στον τρόπο που σκέφτονται, επικοινωνούν και μετακινούνται καθώς η Πανσέληνος φωτίζει πλήρως τον εκνευρισμό που προκαλεί το δυναμικό της ανατροπής και των απομακρύνσεων σε σχέσεις και συνεργασίες (σκληρή ενεργοποίηση άξονα Φώτων από αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού).

Μέσα από τις αναγκαίες αναθεωρήσεις και την κλιμάκωση της εσωστρέφειας και της ενδοσκόπησης τις επόμενες εβδομάδες (με όλους τους πλανήτες ανάδρομους από Δία και μετά), πολλοί θα καταφέρουν να βρουν λύσεις και να ανοίξουν το μυαλό τους σε νέες προοπτικές και δυνατότητες ακόμα κι αν δεν μπορούν να αγγίξουν το ιδανικό (Ερμής σε τρίγωνο με Δία και χιαστό με Ποσειδώνα). Θυμηθείτε, άλλωστε, ότι ακόμα κι αν μία πόρτα κλείσει, μία καινούργια θα ανοίξει…

Για περισσότερες πληροφορίες για την Πανσέληνο στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων ακούστε το σχετικό podcast «Το Ταξίδι του Ήρωα» όπου ο Βαγγέλης Πετρίτσης PhD και η Μαριάννα Χρυσικάκου σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, την Πανσέληνο μέσα από ένα πρίσμα αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό.

No comments:

Post a Comment