Tuesday 12 April 2022

Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού: Πόλεμος Πατήρ Πάντων…

 

Πραγματοποιείται στις 16 Απριλίου 2022, στις 9:55μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού, τον άξονα του Εγώ και του Εμείς, της ειρήνης και του πολέμου. Είναι η πρώτη πανσέληνος μετά τον νέο συνοδικό κύκλο Δία-Ποσειδώνα που ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και, ταυτόχρονα, η τελευταία πανσέληνος πριν την επικείμενη περίοδο εκλείψεων που σηματοδοτείται από την ηλιακή έκλειψη της 30ης Απριλίου και τη σεληνιακή έκλειψη της 16ης Μαΐου 2022. Αποτελεί, λοιπόν, μια ιδιαίτερα φορτισμένη Πανσέληνο που φωτίζει την ανάγκη εκκίνησης ενός νέου κύκλου στη ζωή μας, ο οποίος μιλάει για σπουδαία ιδανικά και όνειρα, για μεγάλο ιδεαλισμό αλλά και για άφθονη καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργικότητα (Δίας-Ποσειδώνας στους Ιχθύς).

Βέβαια, με τον Πλούτωνα να τετραγωνίζει τον άξονα της Πανσελήνου, ο νέος κύκλος φαίνεται να ξεκινά με σημαντικές τομές και εκ βάθρων αλλαγές που ξυπνούν ενδόμυχους φόβους και ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας, απειλής ή πολεμικότητας. Σαφώς και ο φόβος του αγνώστου που προκαλεί το καινούργιο, μαζί με τη συνοδό αντίσταση στην έλευση του καινούργιου, παίζει τον ρόλο του σε αυτή την Πανσέληνο. Ωστόσο, το μυαλό πολλών μοιάζει ήδη εξοικειωμένο με τις απεριόριστες δυνατότητες που το καινούργιο μπορεί να φέρει τόσο σε επίπεδο αξιών και οικονομικών όσο και σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών (Ερμής-Ουρανός σε εξάγωνο με Αφροδίτη).

Άλλωστε, η ταυτόχρονη παρουσία Αφροδίτης και Άρη, χορηγών των Φώτων, στο ζώδιο των Ιχθύων θα χαρίσει την απαιτούμενη πίστη, ελπίδα και ευελιξία ώστε να μπορέσει κανείς να πάρει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στο καινούργιο αλλά και να βοηθήσει τους γύρω του να προσαρμοστούν. Σημαντική βοήθεια θα αποτελέσει, επίσης, η υιοθέτηση ρομαντικών αξιών και η γενναιόδωρη επίδειξη αγάπης (Αφροδίτη στους Ιχθύς) παρά ή χάρη στα αντικειμενικά εμπόδια που θέτει η αποθέωση του πολέμου (Αφροδίτη σε ημιτετράγωνο με Πλούτωνα στην απόλυτη έξαρση Άρη). Αν, λοιπόν, ο πόλεμος «πατήρ πάντων εστί», εσείς για ποια ιδέα και σκοπό θα είστε, άραγε, πρόθυμοι να πολεμήσετε σε αυτή την Πανσέληνο και ποιοι θα σταθούν δίπλα σας ως σύμμαχοι;

No comments:

Post a Comment