Wednesday 27 April 2022

Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο: Μη Φοβού την Αλλαγή!

 

Πραγματοποιείται στις 30 Απριλίου 2022, στις 11:28μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στον Ταύρο, η οποία είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη, η πρώτη της χρονιάς. Αν και οι εκλείψεις θεωρούνται παραδοσιακά κακοί οιωνοί και πολλοί τις φοβούνται, είναι καλό να γίνει κατανοητό ότι οι εκλείψεις, και δη οι ηλιακές, σηματοδοτούν την αρχή ή την λήξη πολύ σημαντικών κεφαλαίων στη ζωή μας. Επειδή, όμως, εκ-λείπει το φως, του Ήλιου στην προκειμένη περίπτωση, μια ηλιακή έκλειψη είναι πολύ πιθανό να βιωθεί ως έλλειψη που να μας κινητοποιήσει σε δράση αναφορικά με ηλιακά ζητήματα, όπως η ταυτότητά μας, η δημιουργικότητά μας, ο σκοπός μας στη ζωή ή η σχέση μας με σημαντικά ανδρικά πρόσωπα, πχ πατέρας, σύζυγος, σύντροφος ή εργοδότης. Λόγω ζωδίου, η έλλειψη θα σχετίζεται με την υλική μας ασφάλεια και την ικανότητά μας να ριζώνουμε και να παγιώνουμε σχέσεις ή καταστάσεις. Άρα, η υλική ανασφάλεια καθώς και ο φόβος της αλλαγής μπορεί να είναι ανάμεσα στις θεματικές που καλούμαστε να επεξεργαστούμε επί του παρόντος.

Μήπως, λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να αναμετρηθούμε με τον φόβο της αλλαγής και να τολμήσουμε να κάνουμε κάτι ριζικά διαφορετικό έως ανατρεπτικό σε ό,τι αφορά την επαγγελματική μας ταυτότητα, τη δημιουργικότητά μας ή τη σχέση μας με σημαντικά πρόσωπα; Άλλωστε, η έκλειψη πραγματοποιείται με σύνοδο Φώτων-Ουρανού τονίζοντας την βαθιά ανάγκη να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του παρελθόντος παρά την όποια ανασφάλεια γεννάει αυτό. Τα εξάγωνα που σχηματίζει με τα Φώτα και τον Ουρανό ο Άρης από τους Ιχθύς θα δώσουν ευκαιρίες να δράσουμε ευέλικτα κα με αρωγό την πίστη ότι η απελευθέρωση θα είναι για καλό.

Πολύ βοηθητική θα είναι και η χορηγός της έκλειψης, Αφροδίτη, από τη μοίρα της απόλυτης έξαρσής της και με υποστηρικτές τον Δία, τον Ποσειδώνα, τον Ερμή και τον Πλούτωνα. Επομένως, το καινούργιο κεφάλαιο που σηματοδοτεί η έκλειψη σχεδόν αποθεώνει την ανάγκη για ομορφιά, ειρήνη και αρμονία, αξίες που μπορούμε να κατακτήσουμε μόνο αν είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε (Ερμής-Πλούτωνας). Θα τολμήσετε, λοιπόν, την αλλαγή ή θα την φοβηθείτε;

No comments:

Post a Comment