Tuesday 15 April 2014

Σεληνιακή Έκλειψη στο Ζυγό: Τι Θα Μείνει Όρθιο;



Στις 15 Απριλίου 2014, 10.42 το πρωί με συντεταγμένες Αθήνας, πραγματοποιείται η πρώτη σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς στην 25η μοίρα του Ζυγού, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι στην 25η μοίρα του Κριού. Μια σεληνιακή έκλειψη είναι πάντα μια πανσέληνος η οποία όμως έχει μια ιδιαίτερη ενεργειακή φόρτιση λόγω του ότι το ένα από τα δύο φώτα του ηλιακού μας συστήματος (η Σελήνη στην προκειμένη περίπτωση) είναι «σβηστό». Το χαρακτηριστικό αυτό εντείνει τη σημασία της πανσελήνου και κορυφώνει διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την οικογένειά μας, το σπίτι μας, τη συναισθηματική μας ζωή αλλά και τη σχέση μας με τις γυναίκες γενικά και τη μητέρα ειδικότερα. Η κορύφωση αυτή συνεπάγεται ότι κάποιο σημαντικό κεφάλαιο σχετικό με τους παραπάνω τομείς κλείνει ώστε να ανοίξει ένα καινούριο. Μάλιστα, λόγω της φύσης των ζωδίων (Κριός-Ζυγός) στον οποίο πέφτει ο άξονας Ηλίου-Σελήνης μιλάμε σαφώς για ένα καινούριο κεφάλαιο που φωτίζει τη σημασία της έκφρασης του εαυτού μας και της ικανοποίησης των προσωπικών μας επιθυμιών (Ήλιος στον Κριό) σε αντίθεση ίσως με την ανάγκη μας για συντροφικότητα και για σεβασμό των επιθυμιών σημαντικών άλλων ανθρώπων στη ζωή μας (Σελήνη στο Ζυγό).


Επειδή ο άξονας Ηλίου-Σελήνης της παρούσας έκλειψης συμπίπτει με τον άξονα της τελευταίας σεληνιακής έκλειψης του 2013 που είχε γίνει στις 19 Οκτωβρίου με τη Σελήνη στην 25η μοίρα του Κριού, είναι προφανές ότι θέματα που μας απασχόλησαν τότε μας απασχολούν και τώρα και είναι συνάμα πιθανό ότι το κεφάλαιο που καλούμαστε να κλείσουμε τώρα το είχαμε ανοίξει τον περασμένο Οκτώβριο. Το ότι η παρούσα έκλειψη τυχαίνει να πραγματοποιείται με τον Πλούτωνα στάσιμο και έτοιμο να αναδρομήσει συνεπάγεται το άνοιγμα μιας περιόδου αναθεώρησης. Η αναθεώρηση, που θα κρατήσει μέχρι να ορθοδρομήσει ο Πλούτωνας στα τέλη του επόμενου Σεπτεμβρίου, σχετίζεται με τυχόν ριζικές αλλαγές που ξεκίνησαν στις ζωές μας κοντά στον περασμένο Οκτώβριο. Μιλάμε δηλαδή για μια περίοδο «χωνέματος» τυχόν αλλαγών ούτως ώστε να μπορέσουμε με την ορθοδρόμηση του Πλούτωνα το Σεπτέμβριο να περάσουμε στην εφαρμογή εσωτερικών συνειδητοποιήσεων και αναθεωρήσεων σχετικά με τις αλλαγές που εισήχθησαν στις ζωές μας πέρυσι τον Οκτώβριο. Η εφαρμογή θα πάρει καιρό και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2015 οπότε ο Πλούτωνας θα ξαναβρεθεί στην ίδια ακριβώς μοίρα όπου βρίσκεται και τώρα. 


Το γεγονός ότι ο Πλούτωνας συμμετέχει με άλλους τέσσερις πλανήτες (Ερμή, Ουρανό, Δία και Άρη) σε έναν πλανητικό σχηματισμό που είναι γνωστός ως μεγάλος σταυρός, μας φέρνει στο νου την εικόνα ενός ανθρώπου που ζει σε μεγάλη ένταση επειδή στα χέρια του έχει ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας με τα οποία δύναται να κάνει μια καινούρια αρχή αλλάζοντας άρδην ολόκληρη τη ζωή του (μεγάλος σταυρός στα παρορμητικά ζώδια). Και για να το κάνει αυτό πρέπει να βρει τον τρόπο να συνδυάσει μια γκάμα από ενέργειες που δε συνδυάζονται εύκολα. Από τη μία, ξαφνικές συνειδητοποιήσεις γύρω από τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του (Ερμής-Ουρανός στον Κριό) θέτουν σε κίνδυνο τυχόν συνεργατικές πρωτοβουλίες που είχε πάρει στο παρελθόν ή τυχόν μάχες που ίσως να έδωσε για να κρατήσει μια σχέση ή ένα γάμο ζωντανό (Άρης ανάδρομος στο Ζυγό). Από την άλλη, επαγγελματικές ή σοβαρές αλλαγές στη ζωή του (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) έρχονται σε αντίθεση με την πίστη του στην οικογένεια και στη διατήρηση των οικογενειακών του δεσμών (Δίας στον Καρκίνο).

Οι παραπάνω αντιθέσεις συγκρούονται και μεταξύ τους με αποτέλεσμα το άτομο να μην ξέρει τελικά τι να διώξει και τι να αφήσει όρθιο στη ζωή του. Να πιστέψει στην οικογένειά του (Δίας στον Καρκίνο); Να παλέψει για μια συνεργασία/σχέση/γάμο (Άρης στο Ζυγό); Να εστιαστεί στην καριέρα του αλλάζοντας πιθανά και επάγγελμα (Πλούτωνας στον Αιγόκερω); Ή μήπως να κάνει την προσωπική του επανάσταση ενάντια σε όλους και όλα χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες (Ουρανός στον Κριό); Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι εύκολες και συνεπάγονται κάποιου είδους θυσία όπως μας λέει η Αφροδίτη στους Ιχθείς που είναι και ο μοναδικός πλανήτης που κάνει κάποια όψη με τον άξονα Ηλίου-Σελήνης. Σε σύνοδο μάλιστα με τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα, η θυσία αυτή μπορεί να «ξύσει» ένα πλήθος εσωτερικών μας πληγών που παραμένουν ανοιχτές. Τι θα κρατήσετε και τι θα διώξετε λοιπόν από τις ζωές σας; Πώς θα χειριστείτε τα τρομακτικά ποσά ενέργειας που εκλύει αυτή η έκλειψη; Θα τα γκρεμίσετε όλα ξαναρχίζοντας από μηδενική βάση ή θα κάνετε την τιτάνια προσπάθεια της σύνθεσης των αντιθέτων; Η απόφαση δική σας…

No comments:

Post a Comment