Tuesday 29 April 2014

Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο: Απόλαυση και Αποταμίευση



Στις 29 Απριλίου 2014 στις 9:14 το πρωί με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς στην 8η μοίρα του Ταύρου, το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη βρίσκονται μαζί στη συγκεκριμένη μοίρα του εν λόγω ζωδίου. Μια ηλιακή έκλειψη λοιπόν είναι πάντα μια Νέα Σελήνη. Έχει όμως μια ιδιαίτερη ενεργειακή φόρτιση λόγω του ότι το ένα από τα δύο φώτα του ηλιακού μας συστήματος (ο Ήλιος στην προκειμένη περίπτωση) είναι «σβηστό». Το χαρακτηριστικό αυτό εντείνει τη σημασία της Νέας Σελήνης και κορυφώνει διαδικασίες που έχουν να κάνουν τόσο με τη ζωτικότητά μας και την ανάγκη μας να λάμψουμε και να δημιουργήσουμε όσο και με τη σχέση μας με άντρες και άτομα εξουσίας γενικά και τον πατέρα ειδικότερα. Κάποιο σημαντικό κεφάλαιο λοιπόν σχετικό με έναν ή περισσότερους από τους παραπάνω τομείς φαίνεται να κλείνει τώρα ώστε να ανοίξει ένα καινούριο. Λόγω της φύσης του ζωδίου του Ταύρου, το κεφάλαιο που ανοίγει τώρα αφορά άμεσα την ανάγκη μας για απόλαυση της ζωής και αφορά επίσης την υλική μας ασφάλεια, τις εισοδηματικές μας πηγές ενώ παρέχει προοπτικές για μονιμότητα.


Επίσης, λόγω του ότι και ο Ερμής βρίσκεται στον Ταύρο, το μυαλό μας είναι ξεκάθαρα εστιασμένο στην απόλαυση της ζωής αλλά και σε οικονομικά ζητήματα όπως είναι η ικανότητά μας για αποταμίευση. Θέματα ασφάλειας στις επικοινωνίες και τις μεταφορές είναι επίσης ανάμεσα στα πιθανά σενάρια αυτής της έκλειψης. Εκτός αυτών, το τρίγωνο του Πλούτωνα με τον Ήλιο και τη Σελήνη μπορεί εύκολα να μεταμορφώσει την οικονομική μας κατάσταση αλλά και να μας απαλλάξει από κακές συνήθειες σε ό,τι έχει να κάνει με υλικές απολαύσεις και τη φροντίδα του σώματος. Το εξάγωνο που κάνουν τα Φώτα με τον Ποσειδώνα δίνει επιπλέον ευκαιρίες για ευχάριστες αποδράσεις αλλά και για αποταμίευση που πιθανώς να έρχεται ως αποτέλεσμα πράξεων ανιδιοτέλειας ή φιλανθρωπίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτές τις μέρες κορυφώνεται η κατάθεση αιτήσεων για την απολαβή του κοινωνικού μερίσματος. Σιγοντάρει και η Αφροδίτη, χορηγός της Νέας Σελήνης, η οποία βρίσκεται ακόμα στους Ιχθύς και ευνοεί έτσι την επίδειξη ανιδιοτελούς αγάπης καθώς και την απόδοση αξίας στη φιλανθρωπία και στη φροντίδα των απανταχού κατατρεγμένων.   

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι, όπως και η προηγούμενη έκλειψη που ήταν σεληνιακή, έτσι και αυτή πραγματοποιείται με τον περίφημο πλανητικό σχηματισμό του μεγάλου σταυρού στα παρορμητικά ζώδια όπου συμμετέχουν ο Δίας, ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και ο Άρης. Όπως είχαμε αναφέρει και στην ανάρτηση για τη σεληνιακή έκλειψη, ο σχηματισμός αυτός εκλύει απίστευτα ποσά ενέργειας με τα οποία μπορεί κανείς να αλλάξει άρδην τη ζωή του. Η δυσκολία έγκειται στο ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να μείνουν πίσω ή να τα διώξουμε πλήρως από τις ζωές μας ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει με την παρούσα έκλειψη. Τα διλήμματα είναι πολλά και θα πρέπει να δει κανείς αν είναι σε θέση να συνδυάσει την πίστη του στην οικογένεια (Δίας στον Καρκίνο) και τις μάχες να σώσει το γάμο ή τη σχέση του (Άρης στο Ζυγό) με αλλαγές στην καριέρα του (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) ή με την ανάγκη του να επαναστατήσει χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες (Ουρανός στον Κριό). Επειδή ο Άρης παραμένει ανάδρομος και θα ξαναβρεθεί στη θέση που βρίσκεται τώρα κοντά στις 10 Ιουνίου, οι δράσεις στις οποίες μας ωθεί η παρούσα έκλειψη δε θα τελεσφορήσουν παρά μόνο μετά από εκείνη την ημερομηνία και δη μετά τις 20 Ιουλίου που ο Άρης θα έχει απελευθερωθεί πλήρως από την αναδρομή του. Καλή έκλειψη!

No comments:

Post a Comment