Friday 27 June 2014

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο: Συναίσθημα, Απόδραση και Απώλεια…



Στις 27 Ιουνίου 2014 στις 11:08 το πρωί με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο συναισθηματικό και προστατευτικό ζώδιο του Καρκίνου. Η Σελήνη είναι στο σπίτι της, μια και κυβερνά τον Καρκίνο, και δίνεται έτσι η ευκαιρία για μια πολυαναμενόμενη νέα αρχή σε επίπεδο οικογενειακό, οικιακό και συναισθηματικό. Όπως και η προηγούμενη Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή έχει μια έντονα ποσειδώνια χροιά καθώς ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που σχηματίζει την πιο στενή βασική όψη με τη Νέα Σελήνη. Όψη τριγώνου όμως αυτή τη φορά κι έτσι η ανάγκη μας για διαφυγή, μετουσίωση και εσωτερικότητα (Ποσειδώνας) βρίσκει εύκολα διέξοδο (τρίγωνο) στο συναισθηματισμό, τη φαντασία και την εσωστρέφεια που σηματοδοτεί η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο. Ευνοείται η διαφυγή (Ποσειδώνας) μαζί με ή μακριά από (!) την οικογένεια και τη μητέρα (Καρκίνος) όπως επίσης ευνοείται μια καινούρια αρχή (Νέα Σελήνη) σχετική με ποσειδώνιες μορφές τέχνης και απόδρασης όπως ο χορός, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και η θάλασσα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτές τις μέρες του Μουντιάλ ευνοείται η λατρεία (Ποσειδώνας) της πατρίδας και του έθνους (Καρκίνος). Απόδραση (Ποσειδώνας) μέσω της ιστορίας, της νοσταλγίας και του παρελθόντος (Καρκίνος) ευνοείται εξίσου, ενώ μορφές τέχνης (Ποσειδώνας) που προβάλλουν την αρχαιότητα, το παρελθόν, την οικογένεια, τη μητέρα και τη γυναίκα γενικότερα (Καρκίνος) θα έχουν την τιμητική τους.


Το τετράγωνο όμως που δέχεται η Αφροδίτη από τον Ποσειδώνα ίσως δημιουργήσει αρκετή σύγχυση τόσο οικονομική όσο και συναισθηματική. Προσοχή λοιπόν στην εξιδανίκευση ατόμων που αγαπάτε γιατί η απογοήτευση και η εξαπάτηση είναι η άλλη όψη της εξιδανίκευσης που φέρνει ο Ποσειδώνας. Προσοχή επίσης στο χειρισμό οικονομικών ζητημάτων που σχετίζονται με μετακινήσεις, επικοινωνίες, μάθηση και εμπορικές δραστηριότητες (Αφροδίτη στους Διδύμους) γιατί ενδέχεται να υπάρξουν απώλειες ή εξαπατήσεις (Ποσειδώνας). Ο Ερμής άλλωστε είναι ακόμα ανάδρομος στους Διδύμους κι έτσι τα εμπόδια στις μετακινήσεις, τις επικοινωνίες και τις εμπορικές δραστηριότητες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ενδέχεται μάλιστα τα εμπόδια αυτά να παίρνουν τη μορφή κακών οικονομικών υπολογισμών ή υπερβολικής απόδοσης αξίας στην ασάφεια και την αβεβαιότητα (ανάδρομος Ερμής χορηγός Αφροδίτης σε τετράγωνο με Ποσειδώνα). Υπομονή όμως μέχρι τις 5 Ιουλίου που ο Ερμής θα ξαναβρεθεί στην ίδια θέση, ορθόδρομος πια, οπότε τα εμπόδια και οι σχετικές καθυστερήσεις και παρανοήσεις φαίνεται να ξεπερνιούνται.

Τέλος, ο Άρης από το Ζυγό δέχεται μια σειρά σκληρών όψεων οι οποίες δημιουργούν δυσκολίες στην ικανοποίηση της επιθυμίας για αρμονία, συνεργασία, διπλωματία ή ακόμη και γάμο (Άρης στο Ζυγό). Από τη μία λοιπόν, η σκληρή ενεργοποίηση του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα από τον Άρη οδηγεί σε εκρηκτικά παιχνίδια δύναμης που ενδέχεται να φέρουν ριζικές και ίσως επαναστατικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες. Από την άλλη, η λιγότερη σκληρή ενεργοποίηση του τριγώνου Κρόνου-Χείρωνα από τον Άρη αναδεικνύει αισθήματα επαγγελματικής μειονεξίας καθώς και την ανάγκη για αποδοχή υλικών εμποδίων σε συνεργατικές πρωτοβουλίες. Επίσης, η ενεργοποίηση από τον Άρη του χιαστού μεταξύ Κρόνου και Ουρανού δυναμιτίζει το δίλημμα στο οποίο μπορεί να βρίσκονται πολλοί μεταξύ συντηρητισμού (Κρόνος) και προόδου (Ουρανός). Αν όμως αποδεχτείτε (Χείρωνας) ότι κάθε τέλος (Κρόνος) κρύβει μέσα του μια καινούρια αρχή (Ουρανός), τότε θα σας είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε τον πόνο της απώλειας που φέρνει κάθε ριζική αλλαγή (Πλούτωνας). Και μην ξεχνάτε, η Νέα Σελήνη ευνοεί την απόδραση και την τέχνη (τρίγωνο με Ποσειδώνα) ως μέσο για την έκφραση των συναισθημάτων του πόνου της απώλειας (Σελήνη αντίθεση Πλούτωνας)! Σας εύχομαι μια καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment