Friday 13 June 2014

Πανσέληνος στον Τοξότη: Οικογενειακές Περιπέτειες και Οικονομικές Δυσκολίες…



Στις 13 Ιουνίου στις 7:11 το πρωί με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται πανσέληνος στο κοινωνικό, περιπετειώδες και φιλοσοφικό ζώδιο του Τοξότη. Όπως σε κάθε πανσέληνο έτσι και στην παρούσα έχουμε την κορύφωση διαδικασιών που αναφέρονται στη συναισθηματική και οικογενειακή μας ζωή καθώς και στη σχέση μας με γυναίκες και δη τη μητέρα. Με τη Σελήνη στον Τοξότη και μάλιστα σε ακριβείας όψη χιαστού και αμοιβαία υποδοχή με τον Δία στον Καρκίνο (ο ένας πλανήτης δηλαδή βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά ο άλλος) φαίνεται ότι κορυφώνονται ταξίδια και κοινωνικές επαφές που περιλαμβάνουν τις οικογένειές μας και που όμως ενέχουν δύσκολες έως και τραυματικές εμπειρίες λόγω της σκληρής όψης που δέχεται ο άξονας της πανσελήνου από το Χείρωνα. Οικογενειακές περιπέτειες και ζημιές στο σπίτι είναι πολύ πιθανά σενάρια. Άλλωστε, με τον Ερμή να είναι ανάδρομος στο ζώδιο του Καρκίνου, ευνοείται το ασυνήθιστο ενδιαφέρον γύρω από την οικογένεια, το σπίτι, τη μητέρα, την πατρίδα και το παρελθόν. Η εστίαση σε αυτά τα ζητήματα στοχεύει στην αναθεώρησή τους, αναθεώρηση που θα δείξει τους καρπούς της γύρω στις 15 Ιουλίου όταν ο Ερμής, ορθόδρομος πια, ξαναβρεθεί στην ίδια μοίρα που βρίσκεται τώρα.


Στο μεταξύ αναλογιστείτε τη σχέση σας με τη μητέρα, την ευρύτερη οικογένεια και την πατρίδα παίρνοντας το χρόνο σας και βουτώντας το μυαλό σας στα νερά του παρελθόντος. Το τρίγωνο του καρκινίσιου Ερμή με τον Ποσειδώνα σαφώς και θα ευνοήσει σκέψεις και κινήσεις ανιδιοτελούς προσφοράς προς τα άτομα που θεωρούμε οικογένεια. Όμως, η ακριβείας όψη 135 μοιρών μεταξύ Δία και Ποσειδώνα βάζει τρικλοποδιές, ίσως και ευχάριστες, στην προσπάθειά μας να σκεφτούμε καθαρά γύρω από τα παραπάνω ζητήματα. Στην καλύτερη περίπτωση θα δείξουμε την πίστη μας στην οικογένεια και την πατρίδα (Δίας στον Καρκίνο) επιδεικνύοντας πνεύμα συγχώρεσης και ανιδιοτελούς αγάπης (Ποσειδώνας στους Ιχθύς). Στη χειρότερη περίπτωση θα παρατηρήσουμε γύρω μας την αποθέωση ιδανικών (Ποσειδώνας στους Ιχθύς) που σχετίζονται με τον εθνικισμό και με ιδεολογήματα του τύπου «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» (Δίας στον Καρκίνο).

Αξίζει επίσης να αναφερθούμε στην ακριβείας αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου που φέρνει πιθανές οικονομικές δυσκολίες και χωρισμούς και που ενεργοποιείται θετικά από τον Χείρωνα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο ανεκτά τα όποια οικονομικά ή συναισθηματικά πλήγματα που θα δεχθούν κάποιοι με αυτή την πανσέληνο. Άλλωστε, το μεγάλο τρίγωνο Δία-Κρόνου-Χείρωνα είναι σε θέση να χαρίσει το δώρο της θεραπείας τόσο σε επίπεδο σωματικό όσο και σε επίπεδο συναισθηματικό και πνευματικό. Προσοχή όμως χρειάζεται το ταυ-τετράγωνο Άρη-Ουρανού-Πλούτωνα γιατί μπορεί να μπλεχτούμε σε εκρηκτικά παιχνίδια δύναμης (Ουρανός-Πλούτωνας) που θέτουν σε κίνδυνο την επιθυμία μας για διπλωματία και ειρήνη (Άρης στο Ζυγό). Και με την προαναφερθείσα ακριβείας αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου οι απογοητεύσεις και οι χωρισμοί θα είναι σχεδόν αναπόφευκτοι…

No comments:

Post a Comment