Sunday, 25 August 2019

Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Η Λεπτομέρεια Κάνει τη Διαφορά!


Πραγματοποιείται στις 30 Αυγούστου 2019, στη 1:37μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στο εργατικό, μεθοδικό και τελειομανές ζώδιο της Παρθένου. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και η παρούσα μας δίνει την ευκαιρία για μία καινούργια αρχή σε εκείνον τον τομέα του ωροσκοπίου του καθενός όπου τυχαίνει να πέφτει. Λόγω ζωδίου η αρχή αυτή σχετίζεται με θέματα τάξης και πρακτικότητας, εργασίας και υγείας. Άλλωστε, η Νέα Σελήνη συμπίπτει με το τέλος του καλοκαιριού και πολλοί θα χρειαστεί να επιστρέψουν πίσω στη δουλειά και τη ρουτίνα τους και να βάλουν τάξη στο όποιο «χάος» μπορεί να δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, με τους πέντε προσωπικούς πλανήτες στην Παρθένο η ανάγκη για τάξη, διορθώσεις και επι-διορθώσεις θα έχει την τιμητική της για τις δύο επόμενες εβδομάδες. Και επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί σε αυτές.  
 
Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η Νέα Σελήνη συμβαίνει μερικές ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η σύνοδος του Ήλιου με τον Άρη (2 Σεπτεμβρίου) και η ανώτερη σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή (4 Σεπτεμβρίου). Η τελευταία κάνει άμεση αναφορά στις ημέρες κοντά στις 22 Ιουλίου κι έτσι σημαντικές ιδέες, διαπραγματεύσεις ή μετακινήσεις που έγιναν τότε κορυφώνονται σύντομα μετά τη Νέα Σελήνη για να δώσουν καρπούς μέσα στο επόμενο δίμηνο. Σε ό,τι αφορά τη σύνοδο Ήλιου-Άρη, αυτή ανοίγει έναν διετή περίπου κύκλο που ξεκινά με το κυνήγι κάποιου σημαντικού στόχου ή την ανάληψη κάποιας σημαντικής πρωτοβουλίας ή δράσης.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον μας γεννά το ότι η πολυαστρία στην Παρθένο σχηματίζει όψεις τριγώνου τόσο με τον Κρόνο όσο και με τον Ουρανό δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο τρίγωνο στο στοιχείο της Γης. Ένα σπουδαίο δώρο, λοιπόν, πρακτικό, υλικό ή οικονομικό φαίνεται να υπόσχεται η παρούσα Νέα Σελήνη που προϋποθέτει, ωστόσο, μειωμένη υλική ασφάλεια (Κρόνος σε σύνοδο με Νότιο Δεσμό) για να μπορέσει να έρθει περισσότερη ελευθερία (Ουρανός). Μαζί θα ανοιχτούν σε σχέσεις και ομάδες ολοκαίνουργιοι δρόμοι ανάπτυξης που καθιστούν το τετριμμένο εξαιρετικό δείχνοντας ότι μικρές δράσεις μπορεί να έχουν μεγάλες συνέπειες (Βόρειος Δεσμός Σελήνης σε σύνοδο με Σείριο και Κάνωπο).


Αν και το μεταβλητό ταυ-τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης, Δία και Ποσειδώνα, παράγει ένα κλίμα ρευστότητας και μεγάλης κινητικότητας λόγω αλληλοσυγκρουόμενων ιδανικών και οραμάτων σε ό,τι αφορά αξίες και οικονομικά ζητήματα, θα υπάρχει ωστόσο και συμβιβαστική διάθεση. Η έλλειψη αέρα, όμως, που χαρακτηρίζει το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης ίσως να δυσχεράνει τις επικοινωνίες και τη σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Νέα Σελήνη την οποία να αξιοποιήσετε στο έπακρο γιατί κρύβει δώρα που μπορεί να έχουν ορίζοντα διετίας!

No comments:

Post a Comment