Thursday 12 May 2022

Σεληνιακή Έκλειψη στον Άξονα Ταύρου-Σκορπιού: Ξίφη ανά Χείρας!

 

Πραγματοποιείται στις 16 Μαΐου 2022, στις 7:14πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος, που είναι ταυτόχρονα σεληνιακή έκλειψη, στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, τον άξονα της επιβίωσης καθώς και της υλικής και συναισθηματικής ανταλλαγής και ασφάλειας. Αποτελεί την κορύφωση της ηλιακής έκλειψης της 30ης Απριλίου και φωτίζει έτσι συναισθηματικές αντιδράσεις απέναντι στην ριζική αλλαγή την οποία σηματοδότησε η ηλιακή έκλειψη. Μαζί με αυτήν την αλλαγή, τώρα φαίνεται να ανοίγει ή να κλείνει και κάποιο σημαντικό κεφάλαιο σε επίπεδο καθημερινότητας, σπιτιού και σχέσεων με σημαντικά γυναικεία πρόσωπα. Αν και από κάποιους αυτό μπορεί να βιωθεί ως ζήτημα «ζωής και θανάτου» καθότι η έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα της επιβίωσης, είναι καλό να αντιληφθούμε ότι η παρούσα πανσέληνος-σεληνιακή έκλειψη μας καλεί πάνω από όλα να αναμετρηθούμε με την ανασφάλεια και τον φόβο της αλλαγής, σε συνέχεια των θεμάτων που τέθηκαν από την ηλιακή έκλειψη.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει μια σειρά από αστρολογικούς παράγοντες που συνηγορούν υπέρ της ομαλής διαχείρισης και – γιατί όχι; – υπέρβασης των όποιων ανασφαλειών. Από τη μία, η Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού και σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της, μας καλεί να νιώσουμε αυτούς τους φόβους και τις ανασφάλειες με την προοπτική να τις αφήσουμε πίσω μας. Από την άλλη, ο Ήλιος στο ζώδιο του Ταύρου και σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό Σελήνης και τον απλανή Κάπιουλους, ο οποίος συμβολίζει το χέρι του Περσέα που κρατάει το ξίφος με το οποίο αποκεφάλισε την Μέδουσα, μας παρέχει το απαραίτητο σθένος και κουράγιο ώστε να «αποκεφαλίσουμε» τους φόβους και τους εσωτερικούς δαίμονες που μας κρατάνε δέσμιους και να προχωρήσουμε έτσι με περισσότερη γαλήνη στον δρόμο της πνευματικής μας ανάπτυξης.

Άλλωστε, οι δύσκολες όψεις που δέχονται από τον Κρόνο ο Ήλιος και η Σελήνη είναι δηλωτικές της ανάγκης αποκοπής από το παρελθόν, παρά τον πόνο που μπορεί αυτό να προκαλεί. Ως «αναλγητικό» έρχεται ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με Άρη και σε αρμονικές όψεις με τον Ήλιο και την Σελήνη για να απαλύνει ή να μουδιάσει τον όποιο πόνο κι έτσι να εντείνει την πίστη στην εσωτερική μας δύναμη, βοηθώντας μας να επουλώσουμε την τραυματισμένη αυτό-αξία μας (Αφροδίτη σε σύνοδο με Χείρωνα). Τέλος, ο ανάδρομος Ερμής από τους Διδύμους, το ζώδιο της θέσης του, είναι ιδανικός για εσωτερικές ενδοσκοπήσεις και αναλύσεις που να επιτρέπουν αισιοδοξία και άνοιγμα καινούργιων οριζόντων (εξάγωνο με Δία), το αποτέλεσμα των οποίων θα φανεί περισσότερο μέσα στον Ιούνιο που ο Ερμής θα έχει ορθοδρομήσει. Είστε έτοιμοι, λοιπόν, να πάρετε το «ξίφος» ανά χείρας και να θριαμβεύσετε επί των φόβων σας;

No comments:

Post a Comment