Sunday 16 April 2023

Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό: Στην «Ζώνη» του Τραύματος…

Πραγματοποιείται στις 20 Απριλίου 2023, στις 7:12πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Νέα Σελήνη στον Κριό που είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη. Αποτελεί την πρώτη έκλειψη της χρονιάς και, μαζί, την πρώτη που πραγματοποιείται στον άξονα Κριού-Ζυγού, προετοιμάζοντάς μας για την είσοδο των Δεσμών της Σελήνης στον εν λόγω άξονα τον ερχόμενο Ιούλιο. Αν και οι εκλείψεις δεν έχουν καλή φήμη, είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι αυτές μας βοηθούν να κλείσουμε και να ανοίξουμε σημαντικά κεφάλαια στη ζωή μας ώστε να αναπληρωθεί κάποια έλλειψη που ενδεχομένως να βιώνει κανείς ανάλογα με τον τομέα του ωροσκοπίου του όπου τυχαίνει να πέφτει η έκλειψη.

Οι ηλιακές εκλείψεις, γενικότερα, τονίζουν ελλείψεις που αφορούν στην ταυτότητα και τη δημιουργικότητά μας καθώς και τις σχέσεις μας με σημαντικά ανδρικά πρόσωπα, όπως ο πατέρας, ο σύζυγος ή ο εργοδότης. Το ζώδιο του Κριού και, πιο συγκεκριμένα, η αναιρετική του μοίρα, όπου συμβαίνει η έκλειψη, επισημαίνει την έλλειψη δύναμης, ανεξαρτησίας ή αυτενέργειας που ενδέχεται να ρίχνει τη ζωτικότητα ή την αισιοδοξία μας και να επηρεάζει είτε σημαντικά ανδρικά πρόσωπα στη ζωή μας είτε τη σχέση μας με αυτά. Μάλιστα, με τον Ερμή έτοιμο να αναδρομήσει πάνω στον δύσκολο απλανή Μένκαρ και τα Φώτα να σχηματίζουν τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μια οδυνηρή ή τραυματική εμπειρία ή παιχνίδια δύναμης και ελέγχου που μπορεί να πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω θα διαδραματίσουν τον ρόλο του καταλύτη ώστε να αντιληφθούμε ότι χρειάζεται να μεταμορφωθούμε πρωτίστως εμείς οι ίδιοι και ακολούθως οι σχέσεις μας με τα προαναφερθέντα πρόσωπα.

Κατά τη διαδικασία της μεταμόρφωσης θα χρειαστεί να αναμετρηθούμε, πάνω από όλα, με τον ίδιο μας τον εαυτό και να απαλλαγούμε από κομμάτια της ταυτότητάς μας με τα οποία πλέον δεν ταυτιζόμαστε. Αν η αναμέτρηση αφορά σε σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας, και δη ανδρικά, τότε θα χρειαστεί πολύ προσεκτικό χειρισμό καθώς ο εκτροχιασμός σχέσεων με συγγενείς και αδέρφια είναι πιθανός (Αφροδίτη και Άρης εκτός ορίων σε Διδύμους και Καρκίνο και σε τετράγωνο με Κρόνο και Χείρωνα αντίστοιχα). Φαίνεται, όμως, ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψει κανείς στην «ζώνη του τραύματος» και να μπει συνειδητά στη διαδικασία της επεξεργασίας, της αποδοχής και της επούλωσης του τραύματος ώστε να εξέλθει θριαμβευτικά από την ζώνη αυτή (Δίας = Ήλιος/Χείρωνας = Σελήνη/Χείρωνας). Εσείς, άραγε, θα έχετε το θάρρος να επιστρέψετε στην ζώνη του τραύματος και να αναμετρηθείτε με τους εσωτερικούς σας φόβους και δαίμονες;

No comments:

Post a Comment