Tuesday 4 April 2023

Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού: Επανεκκίνηση σε Σχέσεις και Συνεργασίες

 

Πραγματοποιείται στις 6 Απριλίου 2023, στις 7:34πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού, τον άξονα του Εγώ και του Εμείς, της Ειρήνης και του Πολέμου. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή κορυφώνει διαδικασίες που ξεκινούσαν με την προηγούμενη Νέα Σελήνη, αυτήν της 21ης Μαρτίου εν προκειμένω. Εκείνη η Νέα Σελήνη πρέπει να ώθησε πολλούς να προβούν σε κάποιου τύπου επανεκκίνηση ώστε να σπάσουν δεσμά σε επίπεδο νοοτροπίας και όχι μόνο.

Τώρα, με τη συμμετοχή Δία και Χείρωνα στον άξονα της Πανσελήνου, τα φώτα πέφτουν στην ανάγκη για επανεκκίνηση μέσα από επούλωση τραυμάτων και απελευθέρωση από μοτίβα θυματοποίησης εντός σχέσεων και συνεργασιών. Απαιτείται, όμως, προσοχή διότι η Αφροδίτη, χορηγός της Πανσελήνου και σε σύνοδο με τον απλανή Capulus, «φουντώνει» τα αίματα και κραδαίνει το «σπαθί» της μετατρέποντας εύκολα κάποιον από «θύμα» σε «θύτη» και τούμπαλιν: μόνη λύση θα είναι να υπερβεί κανείς τους ρόλους θύτη και θύματος ώστε να επέλθει συγχώρεση και μαζί παράδοση στη συμπαντική ροή και βούληση (Αφροδίτη εξάγωνο Ποσειδώνας). Άλλωστε, ο Ερμής έχει ήδη εισέλθει στον Ταύρο επιτρέποντας κατευνασμό των πνευμάτων ως αποτέλεσμα ριζικής αλλαγής νοοτροπίας (αποκλίνον τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα).

Πιο συγκεκριμένα, συναισθηματικά μοτίβα και συνήθειες μαζί με σκέψεις και ιδέες περί οικογενείας και οικιακής ζωής είναι στο επίκεντρο της πνευματικής μας ανάπτυξης αυτή την περίοδο (Ερμής σε απόλυτη έξαρση Σελήνης και σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό Σελήνης). Μέσω στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών που δρουν σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο θα είναι κανείς σε θέση να αναγνωρίσει αυτά τα συναισθηματικά μοτίβα και να κρίνει ποια από αυτά δεν τον εξυπηρετούν πια ώστε να μπει στη διαδικασία να τα αποβάλει (τρίγωνο Άρη-Κρόνου σε ζώδια νερού και σε εξάγωνα με Ερμή). Η δίμηνη - λόγω επικείμενης αναδρομής - παραμονή του Ερμή στον Ταύρο θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για το «χώνεμα» των παραπάνω διαδικασιών. Εσείς, άραγε, θα μπείτε στη διαδικασία να απαλλαγείτε από άχρηστα ή ανθυγιεινά συναισθηματικά μοτίβα και συνήθειες;

No comments:

Post a Comment