Sunday 3 November 2013

Ηλιακή Έκλειψη στο Σκορπιό: Ριζικές Αλλαγές εν Όψει…



Στις 3 Νοεμβρίου 2013 στις 14:49 πραγματοποιείται ηλιακή έκλειψη στην 11η μοίρα του Σκορπιού. Η ηλιακή έκλειψη είναι μια Νέα Σελήνη, δηλαδή μια ακόμα στιγμή κατά την οποία ο Ήλιος και η Σελήνη ενώνονται ωθώντας μας να κάνουμε μια καινούρια αρχή σε κάποιον τομέα της ζωής μας. Η ιδιοτυπία όμως της ηλιακής έκλειψης έγκειται στο ότι η Σελήνη βρίσκεται σε τέτοια θέση που κρύβει το φως του Ήλιου. Αυτή η «συσκότιση» είναι που εντείνει τη σημασία μιας τέτοιας Νέας Σελήνης, εξ ου και η σύνδεση των ηλιακών εκλείψεων με την έναρξη και τη λήξη σημαντικών κεφαλαίων στις ζωές μας. Αν και δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με τη διάρκεια της επιρροής των εκλείψεων, το αποκορύφωμα της επιρροής τους βιώνεται με μεγαλύτερη ένταση από ένα μήνα πριν έως και ένα μήνα μετά την ημερομηνία της έκλειψης. Δεν είναι όμως ασυνήθιστο η επιρροή τους να ξεκινάει αρκετούς μήνες πριν και να διαρκεί αρκετούς μήνες μετά.

Η παρούσα έκλειψη είναι εξαιρετικά σημαντική για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού που είναι το κατεξοχήν ζώδιο των ριζικών αλλαγών και των μεταμορφώσεων. Και δεύτερον, ο Πλούτωνας, ο σύγχρονος κυβερνήτης του Σκορπιού και άρα χορηγός της έκλειψης αυτής, βρίσκεται σε ακριβείας τετράγωνο με τον Ουρανό. Η όψη αυτή είναι σε ισχύ από το 2009, θα επαναληφθεί με ακρίβεια άλλες τέσσερις φορές μέχρι το 2015 και προμηνύει ανατρεπτικές κρίσεις και επαναστατικές αλλαγές στις ζωές όλων μας. Στην παρούσα έκλειψη, το ακριβείας τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα αλλά και η εμπλοκή του Κρόνου σε στενή σύνοδο με την έκλειψη προμηνύουν την κορύφωση σοβαρών κρίσεων και ανατρεπτικών αλλαγών σε επίπεδο κυβερνήσεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η πρόσφατη απαγωγή του Πρωθυπουργού της Λιβύης ή η κρίση της κυβέρνησης Ομπάμα που οδήγησε στην προσωρινή παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους.  


Αξίζει να αναφέρουμε ότι η έκλειψη πραγματοποιείται με πολλούς πλανήτες σε ζώδια του νερού αλλά χωρίς κανέναν πλανήτη σε ζώδιο του αέρα. Αυτό δείχνει ότι οι σοβαρές αλλαγές που σηματοδοτούνται από την έκλειψη θα μας προκαλέσουν ένα χείμαρρο συναισθημάτων τα οποία θα μας είναι δύσκολο να εκφράσουμε με λέξεις ή να αναλύσουμε με τη λογική μας. Συνεπάγεται ότι οι επικοινωνίες μας δε θα διεξάγονται εύκολα υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά έχετε υπόψη ότι η κυριαρχία του στοιχείου του νερού θα ευνοήσει την ολοκλήρωση σημαντικών θεραπειών σε σωματικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Αυτό αποκαλύπτει και ο Χείρωνας σε θέση τριγώνου με την έκλειψη, αντίθεσης με τον Άρη και σε ακριβείας όψεις με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, μια θέση που δείχνει ότι από τη μία οι επερχόμενες αλλαγές θα μας πονέσουν αλλά από την άλλη θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε ριζικά από συναισθηματικά ή άλλα τραύματα. Βέβαια, η επικράτηση του υδάτινου στοιχείου στο χάρτη της έκλειψης ενδέχεται να φέρει και μεγάλες φυσικές καταστροφές λόγω πλημμυρών ή τσουνάμι… 

Επίσης, η παρουσία του ανάδρομου Ερμή σε σύνοδο με την έκλειψη αποκαλύπτει ότι το μυαλό όλων μας θα είναι βαθιά εστιασμένο στις επερχόμενες ανατρεπτικές κρίσεις και επαναστατικές αλλαγές. Αυτές όμως θα καθυστερήσουν τουλάχιστον μέχρι ο Ερμής να ορθοδρομήσει και να ξαναβρεθεί στη μοίρα που καταλάμβανε τη στιγμή της έκλειψης, το οποίο θα γίνει στις 19 Νοέμβρη. Ο ανάδρομος Ερμής μας θυμίζει επίσης ότι οι κρίσεις και οι αλλαγές για τις οποίες μιλάμε σχετίζονται άμεσα με γεγονότα που συνέβησαν είτε κοντά στην προηγούμενη αναδρομή του Ερμή το περασμένο καλοκαίρι είτε την τελευταία φορά που ο Ερμής ξαναβρισκόταν στην ίδια μοίρα του Σκορπιού, το οποίο συνέβη πέρυσι στα μέσα του Οκτώβρη. Καλό είναι λοιπόν να σκεφτείτε τι συνέβαινε στις ζωές σας τότε, γιατί η τρέχουσα έκλειψη θα ανακινήσει θέματα που συνδέονται με γεγονότα που συνέβησαν τότε. Θα πρέπει τέλος να τονίσουμε ότι η Αφροδίτη και ο Δίας δεν κάνουν βασικές όψεις με άλλους πλανήτες (εκτός από ένα μεγάλης ανοχής τρίγωνο Δία-Κρόνου) και άρα καθίσταται πιο δύσκολη η απόλαυση της ζωής ενώ τα οικονομικά οφέλη και η αύξηση της αγοραστικής μας δύναμης μετατίθενται για πολύ αργότερα, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2014 που ο Δίας θα ξαναβρεθεί στην ίδια ζωδιακή μοίρα που καταλαμβάνει στο χάρτη αυτής της έκλειψης. Καλή έκλειψη!

2 comments:

  1. Θερμά συγχαρητήρια !
    Πολύ όμορφο και καλογραμμένο άρθρο !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

      Delete