Sunday 30 March 2014

Νέα Σελήνη στον Κριό: Μάχη για Συμβιβασμό…



Σήμερα 30 Μαρτίου 2014 στις 21:44 πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στην 9η μοίρα του δυναμικού και ενθουσιώδους ζωδίου του Κριού. Όπως κάθε Νέα Σελήνη έτσι και αυτή μας φέρνει την ευκαιρία να κάνουμε μια καινούρια αρχή σε κάποιον τομέα της ζωής μας. Στην προκειμένη περίπτωση το ζώδιο του Κριού χρωματίζει την καινούρια αυτή αρχή και μας αποκαλύπτει τους στόχους του νέου ξεκινήματος που σηματοδοτεί η Νέα Σελήνη. Ο Κριός αποτελεί το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και ως εκ τούτου είναι το κατεξοχήν ζώδιο που συμβολίζει κάθε είδους ξεκίνημα στη ζωή μας. Μια Νέα Σελήνη λοιπόν στον Κριό εντείνει ιδιαίτερα την έννοια του ξεκινήματος καθώς και του δυναμισμού και του ενθουσιασμού που συνοδεύουν κάθε νέο ξεκίνημα. Αν μη τι άλλο, μια Νέα Σελήνη στον Κριό υποδηλώνει την ανάγκη μας να κάνουμε μια καινούρια αρχή που να μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερη ανεξαρτησία στη ζωή μας καθώς και μεγαλύτερη δυνατότητα να εκφράσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες και ανάγκες


Με δεδομένο όμως ότι ο χορηγός Άρης αυτής της Νέας Σελήνης βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο, στο ζώδιο του Ζυγού δηλαδή, η έκφραση των προσωπικών μας επιθυμιών και αναγκών δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των επιθυμιών και των αναγκών των άλλων. Καλούμαστε δηλαδή να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τους άλλους και να σεβαστούμε τις επιθυμίες τους προτού προβούμε στην ικανοποίηση των δικών μας επιθυμιών. Εύκολα λέγεται και δύσκολα γίνεται θα μου πείτε, αλλά αν υπάρχει μια λέξη-κλειδί στην παρούσα Νέα Σελήνη αυτή είναι η λέξη «συμβιβασμός» και είναι δυνατόν να επιτευχθεί χάρη στο τρίγωνο Άρη-Αφροδίτης. Αν βέβαια το χάσμα μεταξύ των επιθυμιών δύο ατόμων μοιάζει ασυμβίβαστο, τότε η Νέα Σελήνη στον Κριό μπορεί άνετα να φέρει χωρισμούς και διχόνοιες, ένα ενδεχόμενο στο οποίο συνηγορεί και το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Νέα Σελήνη είναι μια ακόμα Νέα Σελήνη που ενεργοποιεί το ταυ-τετράγωνο Δία-Ουρανού-Πλούτωνα, ένα σχήμα μεγατόνων που αναδεικνύει την ανατροπή και την επαναστατικότητα (Ουρανός) ως την, ανορθόδοξη ίσως, λύση για την επίτευξη της κατάλληλης ισορροπίας μεταξύ νομιμότητας (Δίας) και δύναμης (Πλούτωνας). 

Ανατροπές σε σχέσεις (Ουρανός χορηγός Αφροδίτης στον Υδροχόο) λοιπόν θα εμφανιστούν κοντά σε αυτή τη Νέα Σελήνη λόγω του ότι δε θα είναι εύκολο να θεωρηθεί νόμιμη (Δία) η επίδειξη δύναμης που μπορεί να φτάσει μέχρι και στην άσκηση βίας (Πλούτωνας). Στη θέση μάλιστα που βρίσκεται ο Άρης τώρα, δηλαδή στην 22η μοίρα του Ζυγού, είχε ξαναβρεθεί στα τέλη του προηγούμενου Γενάρη λόγω της αναδρομής του και θα ξαναβρεθεί εκεί στα μέσα του επόμενου Ιουλίου. Έτσι, οι ανατροπές σε σχέσεις που μπορεί να φέρει η Νέα αυτή Σελήνη σχετίζονται άμεσα με δράσεις, πρωτοβουλίες και αποφάσεις που τυχόν ελήφθησαν γύρω στα τέλη του Γενάρη και που ενδέχεται να εφαρμοστούν αναθεωρημένες πια μέχρι την πανσέληνο που θα γίνει στα μέσα Ιουλίου 2014. Σας εύχομαι καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment