Saturday 1 March 2014

Νέα Σελήνη στους Ιχθύς: Όνειρα, όνειρα, όνειρα…



Σήμερα 1η Μαρτίου 2014 στις 9.59 πμ πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στη 10η μοίρα των Ιχθύων. Έχει ενδιαφέρον το ότι αυτή η πρωτομηνιά συμπίπτει χρονικά με μια Νέα Σελήνη καθώς όπως έχουμε ξαναπεί μια Νέα Σελήνη συμβολίζει μια καινούρια αρχή σε κάποιον τομέα της ζωής μας. Καινούριος μήνας λοιπόν και καινούρια αρχή! Λόγω της φύσης του ζωδίου στο οποίο γίνεται η παρούσα Νέα Σελήνη, η καινούρια αρχή είναι ιδιαίτερα ονειρική υποσχόμενη έτσι την εκπλήρωση ενός ονείρου. Αυτή η πιθανότητα εντείνεται από το ότι οι δύο χορηγοί της Νέας Σελήνης, δηλαδή ο Δίας και ο Ποσειδώνας, βρίσκονται σε αρμονική όψη μεταξύ τους και σε τρίγωνο και σύνοδο με τη Νέα Σελήνη αντίστοιχα. Από τη μία, ο Δίας εύκολα θα ανοίξει καινούριους ορίζοντες συνοδευόμενους από τύχη και αισιοδοξία. Από την άλλη, ο Ποσειδώνας μας φέρνει πολύ πιο κοντά στο ιδανικό και το ιδεατό.


Μάλιστα, ο Δίας, ανάδρομος από αρχές Νοεμβρίου 2013, είναι έτοιμος να ορθοδρομήσει ευρισκόμενος στην ίδια ακριβώς μοίρα όπου βρισκόταν και τον περασμένο Αύγουστο. Ευκαιρίες ανάπτυξης λοιπόν οι οποίες εμφανίστηκαν στη ζωή μας τον Αύγουστο (π.χ., ανώτερες σπουδές, ταξίδια, επαφές με εξωτερικό, κ.α.) και οι οποίες μπορεί να μπήκαν στον «πάγο» τον τελευταίο καιρό που ο Δίας ήταν ανάδρομος έρχονται πάλι στο προσκήνιο. Έχοντας πλέον εμπεδώσει πολλά πράγματα και έχοντας κάνει τις αναθεωρήσεις μας, ωθούμαστε από τον Δία να προβούμε σε εφαρμογή των διδαγμάτων που πήραμε τους τελευταίους μήνες σε σχέση πάντα με τις ευκαιρίες ανάπτυξης του περασμένου καλοκαιριού. Και όπως ο Δίας έτσι και ο Ερμής, στάσιμος και έτοιμος να ορθοδρομήσει, μας καλεί να εφαρμόσουμε ειδικότερα εκείνες τις αναθεωρήσεις που κάναμε από 23 Ιανουαρίου περίπου και μετά οπότε ο Ερμής βρισκόταν στην ίδια μοίρα που βρίσκεται και τώρα. Σκεπτόμενοι με αυτόν τον τρόπο θα έρθουμε πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων που υπόσχεται η παρούσα Νέα Σελήνη.


Απαιτείται όμως προσοχή γιατί όσο εύκολα μπορεί να έρθει η αρχή της εκπλήρωσης ονείρων με αυτή τη Νέα Σελήνη άλλο τόσο εύκολα μπορεί να έρθει και η απογοήτευση λόγω αυταπάτης και ψευδαισθήσεων στις οποίες είναι «ειδικός» ο Ποσειδώνας αλλά και το ζώδιο των Ιχθύων που κυβερνά ο πλανήτης αυτός. Άλλωστε η Νέα Σελήνη «πλαισιώνεται» από Ποσειδώνα και Χείρωνα αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την πιθανότητα για μια θάλασσα (Ποσειδώνας) από πληγές και τραύματα (Χείρωνας). Επίσης, η μοναδική όψη που δέχεται ο Ερμής είναι ένα τετράγωνο από τον Κρόνο, το οποίο βαραίνει το μυαλό μας κάνοντάς το να εστιάζεται έντονα σε εμπόδια και περιορισμούς. Και πώς να μην ήταν έτσι εφόσον η ανάγκη για εφαρμογή των αναθεωρήσεων που κάναμε τους τελευταίους μήνες χάρη στο Δία και τον Ερμή μπαίνει και αυτή σε «πάγο» δεδομένου του Κρόνου και του Άρη που είναι στάσιμοι και έτοιμοι να αναδρομήσουν… 

Επομένως, συνεργατικές πρωτοβουλίες και δράσεις (Άρης στο Ζυγό) που στοχεύουν σε σκληρή δουλειά (Κρόνος στο Σκορπιό να χορηγείται από Άρη) σκοντάφτουν με αυτή τη Νέα Σελήνη είτε σε οικονομικούς περιορισμούς είτε στην απόδοση αξίας σε υψηλά επαγγελματικά κριτήρια (τετράγωνο Άρη με Αφροδίτη στον Αιγόκερω). Οι επικείμενες αναδρομές λοιπόν του Κρόνου και του Άρη σε συνδυασμό με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω που χορηγείται από τον Κρόνο και τετραγωνίζεται από τον Άρη μας λένε ότι είναι απαραίτητη η αναθεώρηση των παραπάνω πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο σε επίπεδο οικονομικό όσο και σε επίπεδο κύρους και επαγγελματισμού. Σχετικές καθυστερήσεις και αναβολές θα είναι στο πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον μέχρι την ορθοδρόμηση του Άρη γύρω στις 20 Μαΐου, για να μην πούμε για την ορθοδρόμηση του Κρόνου που θα έρθει δύο μήνες μετά, δηλαδή γύρω στις 20 Ιουλίου. Όμως, η ολοκλήρωση των αναδρομών αυτών θα φέρει μαζί της και την εκπλήρωση, έστω και μερική, των ονείρων που υπόσχεται η παρούσα Νέα Σελήνη. Σας εύχομαι λοιπόν καλό μήνα και καλή Νέα Σελήνη!

No comments:

Post a Comment