Monday 2 March 2015

Πανσέληνος στην Παρθένο: Η Μοίρα Πιάνει τη Σκούπα της…



Πραγματοποιείται στις 5 Μαρτίου 2015, 8:05μμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στο τακτικό και μεθοδικό ζώδιο της Παρθένου. Ο Ήλιος φυσικά βρίσκεται απέναντι στο ζώδιο των Ιχθύων κι έτσι καλούμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ τάξης (Παρθένος) και αταξίας (Ιχθύες), μεταξύ ρεαλισμού (Παρθένος) και φαντασίας (Ιχθύες) καθώς και μεταξύ ελέγχου (Παρθένος) και χαλάρωσης (Ιχθύες). Η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει σημαντικά προς τη μεριά των Ιχθύων, προς τη μεριά δηλαδή της αταξίας, της φαντασίας και της χαλάρωσης, δεδομένης της πλαισίωσης του Ήλιου από δύο ακόμα πλανήτες στο ίδιο ζώδιο.  Οι πλανήτες αυτοί είναι ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας, οι οποίοι σε σύνοδο με τον Ήλιο αναδεικνύουν την κεντρικότητα (Ήλιος) της θυσίας (Ποσειδώνας) και της περιθωριοποίησης (Χείρωνας). Η εν λόγω σύνοδος στο κατεξοχήν ζώδιο της μελαγχολίας μοιάζει με μια θλιμμένη αρσενική φιγούρα (Ήλιος στους Ιχθύς) που έφτασε στην αποθέωση (αποκλίνουσα σύνοδος με Ποσειδώνα) και που τώρα ετοιμάζεται να «σκοντάψει» στο περιθώριο (συγκλίνουσα σύνοδο με Χείρωνα)…


Σε κάθε περίπτωση, η παράδοση στις βουλές του σύμπαντος και η αποδοχή, όσο τραυματική και αν είναι, της ιδέας ότι υπάρχουν πολλά που είναι πέρα από τον έλεγχό μας (Ποσειδώνας-Χείρωνας στους Ιχθύς) αποκτά ιδιαίτερη σημασία (Ήλιος) σε αυτή την Πανσέληνο και είναι αναμενόμενο να ταράξει τη βασική ανάγκη πολλών για τάξη και έλεγχο (αντίθεση με Σελήνη στην Παρθένο). Ένα παρόμοιο μήνυμα φαίνεται να στέλνει κι ο μάλλον σπάνιος πλανητικός σχηματισμός στον οποίο συμμετέχει η Σελήνη και τον οποίο η Joyce Hopewell ονομάζει «ηλεκτρική σκούπα». Το ημιεξάγωνο (όψη 30º) της Σελήνης με τον Δία αποτελεί το «στόμιο» της σκούπας, ενώ το τετράγωνο του Πλούτωνα και του Ουρανού (όψη 90º), ο καθένας εκ των οποίων σχηματίζει όψη τριγώνου (120º) με Σελήνη και Δία αντίστοιχα, αποτελεί τον κινητήρα αλλά και την απόληξη του κάδου όπου παγιδεύεται το απορροφημένο υλικό.  

"Ηλεκτρική Σκούπα"
 
Μοιάζει λοιπόν αυτός ο πλανητικός σχηματισμός να «ρουφά» τόσο τη βασική ανάγκη για τάξη (Σελήνη στην Παρθένο) όσο και την πίστη στη χαρά της ζωής (Δίας στον Λέοντα) λόγω των εμποδίων που φέρνουν οι ριζοσπαστικές και βαθιές τομές που βιώνει η κοινωνία μας αυτή την περίοδο (τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα). Η συμμετοχή του Πλούτωνα, ενός πλανήτη κατεξοχήν συνδεδεμένου με το «μοιραίο», τονίζει το ρόλο της μοίρας σε όλα αυτά και δικαιολογεί τον «σαρωτικό» ρόλο που παίζει σε αυτή την Πανσέληνο πιάνοντας τη «σκούπα». Με απλά λόγια, οι αναπόφευκτες και ριζικές αλλαγές που περνά η κοινωνία δεν της αφήνουν και πολύ χώρο για τάξη και χαρά και η παρούσα Πανσέληνος δεν θα μπορούσε να το καταστήσει αυτό πιο ξεκάθαρο. Όμως, το άνοιγμα της σκέψης στην πρόοδο, την πρωτοτυπία και την καινοτομία θα αποδειχθεί μάλλον ευεργετικό (χορηγός Πανσελήνου Ερμής στον Υδροχόο). Σας ευχόμαστε να έχετε μια όσο το δυνατό καλύτερη Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment