Thursday 6 July 2017

Πανσέληνος Αιγόκερω: Και η «Θερμοκρασία» Ανεβαίνει…



Πραγματοποιείται στις 9 Ιουλίου 2017, στις 7:06πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω με τον Ήλιο στον Καρκίνο και τη Σελήνη στον Αιγόκερω και, όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίθετων δυνάμεων. Στην προκειμένη περίπτωση, καλούμαστε να ισορροπήσουμε μεταξύ οικογένειας (Καρκίνος) και καριέρας (Αιγόκερως), μεταξύ φαντασίας (Καρκίνος) και ρεαλισμού (Αιγόκερως) καθώς και μεταξύ συναισθηματισμού (Καρκίνος) και ψυχρής λογικής (Αιγόκερως). Βέβαια, με τη Σελήνη να βρίσκεται στον Αιγόκερω και να χορηγεί τον Ήλιο η πλάστιγγα μάλλον γέρνει προς τη μεριά της καριέρας, του ρεαλισμού και της ψυχρής λογικής. Μάλιστα, η σύνοδος της Σελήνης με τον Πλούτωνα βαθαίνει την ανάγκη για επαγγελματισμό και ρεαλιστική προσέγγιση της ζωής, προκαλεί βαθιές συναισθηματικές αλλαγές και χαρίζει, ταυτόχρονα, την ικανότητα για κατάδυση στα μύχια της ψυχής.


Ωστόσο, η έμφαση στον άξονα της ασφάλειας Καρκίνου-Αιγόκερω, η σύνοδος της Σελήνης με τον μάλλον απειλητικό Πλούτωνα και η παρουσία της Αφροδίτης σε ενάμισι τετράγωνο με αυτόν και σε κρίσιμη μοίρα που κυβερνά η ίδια, προκαλούν αρκετή ανασφάλεια. Η αφορμή μπορεί να δοθεί από αξίες, υλικές και πνευματικές, που βάλλονται αυτό το διάστημα λόγω απροσδόκητων εξελίξεων που δυναμιτίζουν τον οικονομικό προγραμματισμό και ανατρέπουν παγιωμένες πνευματικές αξίες (Αφροδίτη = Σελήνη/Άρης = Ήλιος/Άρης και Ουρανός = Αφροδίτη/Κρόνος).

Επιπλέον, στον άξονα της Πανσελήνου εμπλέκεται όχι μόνο ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τη Σελήνη αλλά και ο Άρης, εξ απεναντίας, σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Καρκίνο. Δημιουργείται, έτσι, ένα αρκετά μαχητικό και πολεμικό κλίμα που ανεβάζει τη «θερμοκρασία» και που εκφράζεται περισσότερο με πλάγιους και χειριστικούς τρόπους παρά ευθέως. Με τη σειρά του ο Δίας από τον Ζυγό διογκώνει αυτές τις αντιθέσεις και τις μετατρέπει σε Ταυ-Τετράγωνο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης αρμονικών και συμβιβαστικών λύσεων που δύσκολα θα ικανοποιήσουν πλήρως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Άλλωστε, τα χιαστά ιδιομοιρίας μεταξύ Δία-Ποσειδώνα, από τη μία, και Άρη-Κρόνου, από την άλλη, αποκαλύπτουν συνδυαστικά τη δυσκολία συμβιβασμού μεταξύ υψηλών ιδανικών και επιτρεπτής δράσης. Θετική νότα δίνει ο Ερμής από τον Λέοντα σε εξάγωνο με την Αφροδίτη ενισχύοντας τη θετική σκέψη και φέρνοντας κάποια ευκαιρία για συμβιβασμό και χαλάρωση παρά τις παραπάνω δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

No comments:

Post a Comment